השוק

100 מיליארד דולר: אנבידיה וקרן ההשקעות ברוקפילד משלבות כוחות

קרן תשתיות הבינה המלאכותית של ברוקפילד מובילה תכנית להשקעות בתשתיות בינה מלאכותית בהיקף עצום. ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה: "בינה מלאכותית משנה כל תעשייה, וכמו חשמל היא תדרוש מכל מדינה לבנות את התשתית שתפעיל אותה"
כתבי ice השוק | 
ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה (צילום shutterstock)
ברוקפילד (Brookfield), קרן השקעות אמריקנית המנהלת כטריליון דולר בנכסים בתחומי התשתיות והאנרגיה, הודיעה אתמול (רביעי) על השקת תוכנית להשקעות בתשתיות בינה מלאכותית בהיקף של 100 מיליארד דולר ביחד עם אנבידיה ושותפים נוספים.
את התוכנית תוביל קרן תשתיות הבינה המלאכותית של ברוקפילד (BAIIF) שגם היא הושקה אתמול, עם יעד לגיוס של 10 מיליארד דולר עבור מיזמי בינה מלאכותית. BAIIF כבר גייסה מחצית מסכום היעד מקבוצה נבחרת של שותפים מוסדיים ותעשייתיים.
מטרתה של BAIIF היא לרכוש נכסי תשתיות בינה מלאכותית לכל רוחב שרשרת הערך בתחום - נכסי נדל"ן, מיזמי אנרגיה, דאטה סנטרים ומחשבי-על.
"בינה מלאכותית משנה כל תעשייה, וכמו חשמל היא תדרוש מכל מדינה לבנות את התשתית שתפעיל אותה", אמר ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה. "תשתית בינה מלאכותית דורשת קרקע, חשמל ומחשבי-על ייעודיים - והשותפות שלנו עם ברוקפילד משלבת את כל האלמנטים הללו בענן בינה מלאכותית מוכן לפריסה".
כזכור, אתמול אנבידיה פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי של 2025 והציגה ביצועים מרשימים, ותחזית חזקה לרבעון הבא. ההכנסות ברבעון הסתכמו בכ-57 מיליארד דולר.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה