השוק

דירוג החברות החזקות בבורסה: זו מי שזינקה ב-16% וכבשה את הפסגה

בעוד וול סטריט מתמודדת עם חששות, השוק הישראלי נהנה מרוח גבית ייחודית: הנה מה שעשו עזרת החברות החזקות בבורסה בשבוע החולף ואלו שזינקו יותר מכולן
רוי שיינמן |  1
דירוג החברות החזקות בבורסה (צילום יונתן בלום, ישראל סאן, יחצ, אורן דאי, זיו קורן, אלעד מלכה, shutterstock, פאלו אלטו נטוורקס)
אם הייתם צריכים לבחור מניה ישראלית אחת שמסכמת עד כה את השנה בבורסה, התשובה פשוטה: אלביט מערכות. חברת הנשק והטכנולוגיה הביטחונית קפצה בשבוע  החולף למקום השני בבורסה במונחי שווי שוק עם 129.54 מיליארד שקל, ועקפה את טבע (115.32 מיליארד) ואת בנק לאומי (114.5 מיליארד).
מעליה בדירוג יושבת פאלו אלטו - אבל היא בפועל חברה אמריקאית שביצעה רישום כפול בת"א. כלומר, מבין החברות הישראליות בפועל, אלביט היא כיום הגדולה בבורסה.
הזינוק של 117% בשנה האחרונה לא נפל מהשמיים, והוא לא מקרי. אלביט נכנסה ל-2026 עם גב חזק ביותר: חוזים של מאות מיליוני דולרים מהצבא האמריקאי, מהצבא הישראלי ומלקוחות בינלאומיים, וצבר הזמנות כולל של 25.2 מיליארד דולר שמבטיח לה עבודה רציפה לשנים קדימה.
מתחילת השנה עלתה מניית אלביט ב-52%, כשבשבוע שעבר כאמור, מתחילת המלחמה, המניה הוסיפה 16%.
מלחמה שמתנהלת ברובה מהאוויר היא בדיוק הסביבה שבה המוצרים של אלביט הכי נחוצים. מדד הביטחוניות קפץ כ-10.5% מאז פתיחת הלחימה, ואלביט הובילה את הגל.
בנוסף, אלביט חוזרת מסוף השבוע בוול סטריט עם פער ארביטראז' חיובי של כ-4% - כלומר, המניה עלתה בארה"ב במהלך סוף השבוע, ות"א צפויה לגלם את הפער בפתיחת המסחר.
לעומת אלביט, טבע ולאומי ירדו השבוע כ-2%. טבע, שנסקה בחודשים האחרונים על גב תוצאות מרשימות והתקדמות בניסויים, נראית כרגע כמי שנתקלת בעייפות המשקיעים. הגל הראשון של ההתלהבות נגמר, הרף עלה, והשוק מחכה לראות אם טבע תמשיך את המומנטום החיובי.
גם הבנקים, שסיימו שנת שיא מרשימה, מאבדים קצת גובה. לאומי דיווח על רווח של 10.3 מיליארד שקל ב-2025 ושילם לבעלי מניותיו כ-6 מיליארד שקל בשילוב של דיבידנד במזומן ורכישות עצמיות - כ-58% מהרווח הנקי, מעל היעד שהבנק הציב לעצמו.
בנק הפועלים לא נשאר מאחור: רווח של 9.8 מיליארד שקל ועלייה של 28% לעומת השנה הקודמת, כשתיק האשראי צמח ב-13.4% לכמעט חצי טריליון שקל. מרשים - אבל השוק כבר תמחר את כל זה מראש, ועכשיו מחפש את הסיפור הבא.
בין הסיפורים הבולטים של השבוע מסתתר גם שמה של הפניקס, שזינקה 14.2% - שנייה רק לאלביט בעליות ונכנסה ישר למקום התשיעי בדירוג שווי השוק, כשלפני כן היא הייתה מחוץ לעשירייה.
מניות חברות הביטוח הן בעצם סוג של אופציה על השוק עצמו. הן מנהלות סכומי עתק של כספי פנסיה, גמל וחיסכון - כסף שמושקע בשוק ההון - ולכן כשהבורסה עולה, הנכסים שבניהולן צוברים ערך והרווחים מזנקים.
זה גם מסביר את התנודתיות האגרסיבית שלהן לרעה בתקופות קשות - כשהשוק נופל, הן הראשונות לשלם את המחיר, ולעיתים בשיעור גבוה בהרבה מהירידות בשוק. השבוע שעבר בהקפיץ את הבורסה בחדות, ולכן חברות הביטוח קפצו עוד יותר.
השבוע הוא תזכורת לכך שהשוק הישראלי מתנהל בנתיב עצמאי - לפחות בינתיים. בזמן שוול סטריט ואסיה מתמודדות עם חששות מסטגפלציה ומשבר נפט, ת"א נהנית מרוח גבית ייחודית: הפחתת פרמיית הסיכון האיראנית, גל ביטחוני ותוצאות פיננסיות חזקות. מי שמשקיע בישראל מרגיש את כל זה בצורה ישירה, גם אם הוא לא עוקב אחרי הבורסה מדי יום.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ואיך בדיוק קבוצת דלק לא ברשימה???
    אסף 03/2026/08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    החודש: 22.05% השנה: 37.5% 12 חודשים: 131.52% !!!
    סגור