השוק

התעשייה האווירית מכריזה: צבר ההזמנות חצה את ה-30 מיליארד דולר

התעשייה האווירית מסכמת את שנת 2025 עם צבר הזמנות שחצה את רף ה-30 מיליארד דולר. הרווח הנקי זינק לכ-712 מיליון דולר, הרווח התפעולי גדל בכ-51% לכ-751 מיליון דולר | כל הפרטים
מערכת ice | 
בועז לוי (צילום התעשייה האווירית)
התעשייה האווירית לישראל (IAI), הפועלת בשוק הביטחוני ובשוק התעופה, פרסמה היום (רביעי) את דוחותיה הכספיים המאוחדים לשנה שהסתיימה ב-31 בדצמבר 2025. במבט על פעילותה העסקית במשך שנת 2025, ניתן להבחין כי הכנסותיה הסתכמו בכ-7,384 מיליון דולר לעומת כ-6,112 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-1,272 מיליון דולר (כ-21%). 
נתח המכירות של החטיבות הצבאיות עלה בכ-23% לכ-6,402 מיליון דולר לעומת סך של כ-5,187 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-1,215 מיליון דולר. נתח המכירות של חטיבת תעופה גדל בכ-9% לכ-1,608 מיליון דולר לעומת סך של כ-1,476 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-132 מיליון דולר.
נתח המכירות לייצוא הסתכם בכ-4,880 מיליון דולר (כ-66%) ולשוק המקומי בכ-2,504 מיליון דולר (כ-34%), זאת לעומת כ-4,029 מיליון דולר (כ-66%) וכ-2,083 מיליון דולר (כ-34%) בתקופה המקבילה אשתקד, בהתאמה.
עוד עולה מהדו"ח הכספי, כי הרווח הנקי זינק בכ-45% ועמד על סך של כ-712 מיליון דולר, זאת לעומת רווח נקי של כ-493 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנת 2024. נתון זה מצביע על העובדה כי שנת 2025 הינה השנה הרווחית ביותר בתולדות החברה. 
הרווח הנקי של החטיבות הצבאיות עלה בכ-49% לכ-818 מיליון דולר בהשוואה לכ-549 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-269 מיליון דולר. הרווח הנקי של חטיבת תעופה  הסתכם בכ-42 מיליון דולר לעומת רווח של כ-22 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
ה-EBITDA הסתכם בכ-1,082 מיליון דולר בהשוואה ל-EBITDA של כ-792 מיליון דולר, גידול של כ-36.6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הרווח גולמי הסתכם בכ-1,433 מיליון דולר (כ-19% מהמכירות) לעומת סך של כ-1,141 מיליון דולר (כ-19% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-292 מיליון דולר.
הגידול ברווח גולמי נובע ברובו מגידול במכירות וברווחיות בכלל החטיבות של החברה.  הרווח הגולמי של החטיבות הצבאיות עלה בכ-29% לכ-1,286 מיליון דולר בהשוואה לכ-997 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-289 מיליון דולר. הרווח הגולמי של חטיבת תעופה עלה לכ-152 מיליון דולר (כ-9.5% מהמכירות) בהשוואה לכ-116 מיליון דולר (כ-8% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד.
הרווח תפעולי גדל בכ-51% לסך של כ-751 מיליון דולר (כ-10% מהמכירות) לעומת רווח תפעולי של כ-498 מיליון דולר (כ-8% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-253 מיליון דולר, הנובע ברובו מהגידול ברווח הגולמי.
הרווח התפעולי של החטיבות הצבאיות בשנת 2025 הסתכם לכ-704 מיליון דולר בהשוואה לכ-452 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-252 מיליון דולר. הרווח התפעולי של חטיבת תעופה בשנת 2025 הסתכם בכ-70 מיליון דולר בהשוואה לכ-37 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

בתמונה: מערכת חץ. (קרדיט: משרד הביטחון)
הכנסות מימון, נטו בשנת 2025 הסתכמו בסך של כ-172 מיליון דולר לעומת הכנסות מימון, נטו בסך של כ-129 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-43 מיליון דולר.
הוצאות המחקר והפיתוח העצמי בשנת 2025 הסתכמו בסך של כ-318 מיליון דולר לעומת סך של כ-333 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד (המהווים כ-4% וכ-5% מהמכירות, בהתאמה), קיטון של כ-15 מיליון דולר.
הוצאות מיסים נטו בשנת 2025 רשמה החברה הוצאות נטו בגין מיסים על הכנסה בסכום של כ-204 מיליון דולר, לעומת הוצאות נטו בסך של כ-134 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
החברה ממוסה במס חברות רגיל בשיעור של כ-23% ואינה זוכה להטבות החוק לעידוד השקעות הון בשל היותה חברה בבעלות ממשלתית מלאה. מכירת חלק, אפילו מזערי, בבעלות על החברה לגורם שאינו ממשלתי, תקנה לחברה תשלום מס מופחת לפי החוק לעידוד השקעות הון.
צבר ההזמנות בסוף שנת 2025 הסתכם בכ-29 מיליארד דולר בהשוואה לצבר בסך של כ-25 מיליארד דולר בסוף שנת 2024, כ-71% מהצבר מיועד למכירה ללקוחות חו"ל בפיזור גיאוגרפי רחב. הצבר מורכב ממגוון רחב של פרויקטים ומבטיח כ-4 שנות פעילות בהיקף המכירות הנוכחי.
תזרים מזומנים: החברה ממשיכה לשמור על תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת בסכום של כ-612 מיליון דולר וסך יתרות המזומנים והאמצעים הנזילים של החברה מסתכמים בכ-4 מיליארד דולר.
בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית IAI, מסר: "שנת 2025 התאפיינה במציאות ביטחונית מורכבת מאוד עבור מדינת ישראל, מציאות שממשיכה ללוות אותנו. גם היום, כאשר המדינה מצויה במערכה ביטחונית בזירות השונות, התעשייה האווירית IAI גאה לעמוד בחזית העשייה, הן בתמיכה במערכת הביטחון והן בחיזוק מעמדה של ישראל כמעצמה טכנולוגית בזירה הבינלאומית".

(קרדיט: התעשייה האווירית)
עוד הוסיף לוי: "הדוחות הכספיים שאנו מציגים היום לסיכום שנת 2025, משקפים שנה יוצאת דופן בתולדות IAI. שנה של צמיחה משמעותית, ביקושים גוברים למגוון המערכות המתקדמות שלנו ואמון מתמשך מצד לקוחותינו ברחבי העולם, המהווים כ-70% מסך ההזמנות שלנו".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה