השוק
דירוג החברות החזקות בבורסה: אלו שתי המפתיעות שזינקו ב-12%
שבוע קצר בבורסה, אבל לא חסר אקשן: ענקיות שוק ההון קפצו עשרות אחוזים עם רוח גבית מהסכם הפסקת אש. מי הרוויחה הכי הרבה ומה זה אומר על הפנסיה שלכם?
שבוע קצר היה בבורסה, אבל לא חסר אירועים. בגלל חופשת פסח שחלה גם השבוע - ביום שלישי וביום רביעי לא התקיים מסחר בבורסה - נסחרו המניות בפועל רק בשלושה ימים: שני, חמישי, ומסחר מקוצר ביום שישי. אבל גם שלושה ימים מספיקים כדי לראות לאן הרוח נושבת.
הגורם המרכזי שהניע את השוק הוא הסכם הפסקת האש בין ארצות הברית לאיראן, שהביא עמו שקט יחסי, ירידה בפרמיית הסיכון על ישראל, ותיאבון גובר להשקעות. התוצאה: מדד ת"א 35 סגר בשיא של כל הזמנים - 4,443 נקודות, עלייה של כ-6% בשבוע. ת"א ביטוח הוסיף כמעט 15% בשבוע אחד.
בין עשר החברות הגדולות בבורסה לפי שווי שוק, הבולטות השבוע הן דווקא לא הענקיות.
הפניקס זינקה 12.6% והיא החברה עם השינוי השבועי הגדול ביותר מבין עשר החזקות. חברת הביטוח והפיננסים הגדולה בישראל נהנית מהשילוב של סנטימנט חיובי, דוחות חזקים, ושוק הון חיובי - חברות הביטוח מושפעות מאוד מהתנועות הכלליות בבורה מכיוון שהן מהשחקנים המוסדיים הכי גדולים. כשהבורסה עולה חברות הביטוח עולות אפילו יותר, וההפך קורה כשהבורסה יורדת.
עזריאלי עלתה 11.45% - ביצועים חזקים במיוחד לחברת הנדל"ן המסחרי הגדולה בישראל.
נובה הוסיפה כמעט 10% - חברת הציוד לשבבים הישראלית, שנסחרת גם בנאסד"ק, ממשיכה ליהנות מביקושים עולמיים לציוד שהיא מייצרת.
הבנקים הגדולים, לאומי ופועלים, הוסיפו כ-7% כל אחד. עם שווי שוק כולל של מעל 200 מיליארד שקל ביחד, שני הבנקים הגדולים בישראל הם מעמודי התווך של הבורסה ועליית המניות שלהם משפיעה ישירות על קרנות הפנסיה וקופות הגמל שמחזיקות בהן בשיעורים גבוהים.
גם פאלו אלטו (שווי 428 מיליארד שקל - הגדולה בפער), טבע ואלביט עלו, אבל בשיעורים מתונים יחסית: 2.8%, 3% ו-0.2% בהתאמה.
אם יש לכם קרן פנסיה, קרן השתלמות, או חיסכון במסלול מנייתי - השבוע הזה, למרות שהיה מקוצר, תרם לתשואות שלכם. הבורסה הישראלית היא הבורסה הטובה בעולם מתחילת 2026 עם עלייה של 22.3% - מספר שקשה להתעלם ממנו.
עוד ב-
אבל כאן בדיוק המקום לזכור: השוק עלה חזק ומהר. חלק מהחברות כבר נסחרות במכפילים שאינם זולים. הסכם הפסקת האש עדיין שברירי, האינפלציה לא נעלמה, ולפי כל ההערכות בנק ישראל לא ימהר להוריד את הריבית. ככל הנראה עוד יש השקעות מעניינות בבורסה - אבל גם הסיכון, כמו תמיד, לא נעלם לשום מקום.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



