השוק

הכלכלנים הבכירים חושפים: אלו ההשקעות החזקות בבורסה

עם סיום עונת הדוחות, זו המגמה החדשה בשוק: הכלכלנים הבכירים בבנק המרכזי חושפים את השינויים הצפויים למשקיעים בקרוב
מערכת ice | 
וול סטריט (צילום shutterstock)
עם סיום עונת הדוחות, הפוקוס חוזר לתשואות האג"ח הממשלתיות, לדינמיקת האינפלציה ולאיתותים מצד הבנקים המרכזיים. השווקים הגלובליים מעבירים את מוקד תשומת הלב מהרווחים למאקרו ולריבית. על רקע השינויי מגמה בשוק, כלכלני דויטשה בנק סוקרים את השבוע החולף וחושפים את השינויים הצפויים למשקיעים בקרוב.
נתוני ה־PMI המקדמיים הגלובליים מהשבוע שעבר מחזקים את המגמה הזו, ומצביעים על האטה בצמיחה ברוב האזורים המרכזיים, בזמן שלחצי המחירים נותרים גבוהים באופן לא נוח. חולשה בפעילות באירופה ובבריטניה, לצד תנאים עמידים יותר אך מתמתנים בארה"ב (המונעים יותר על ידי אגירת מלאים), מדגישים תמהיל הולך וגובר של סטגפלציה, שילוב של צמיחה חלשה ואינפלציה עיקשת. מבחינת השווקים, הדבר משאיר את תשואות האג"ח הממשלתיות ואת תגובת הבנקים המרכזיים בלב תמחור הנכסים.
לצד זאת, אופטימיות זהירה סביב אפשרות להסכם בין ארה"ב לאיראן תמכה בסנטימנט בשווקים באסיה, אך אי־הוודאות לגבי עמידותו של כל הסדר עתידי והסיכונים לאספקת האנרגיה עדיין נוכחים. מחירי הנפט הגבוהים ממשיכים לחזק לחצי אינפלציה ולתרום לגל מכירות מחודש בשוקי האג"ח העולמיים, כאשר התשואות מצויות סמוך לשיאים של שנים רבות. להערכתנו, השווקים ימשיכו לנוע בטווח מוגבל, כאשר תנודתיות בתשואות ואיתותי אינפלציה צפויים להמשיך להכתיב את ביצועי המניות.
מוקד הנתונים הכלכליים השבוע יהיה סביב הצריכה הפרטית ומדד ה־PCE. ביום שלישי צפוי מדד אמון הצרכנים של ה־Conference Board לאשר שהצריכה הפרטית נותרת אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים בארה"ב, בתמיכת עליות עושר ושוק עבודה יציב.
גם ההשקעות העסקיות ממשיכות להיות חזקות, במיוחד בתחומי הטכנולוגיה וה־AI, ולכן ההערכה השנייה לצמיחת התמ"ג לרבעון הראשון, שתפורסם ביום חמישי, צפויה להשאיר את קצב הצמיחה השנתי ברמה של 2.0%.
ביום חמישי יתפרסמו גם נתוני הצריכה וההכנסה האישית, כולל מדד ה־PCE החודשי, מדד האינפלציה המועדף על הפד. ההערכה היא כי האינפלציה במדד זה תעלה ל־3.9% בשנה** (לעומת 3.5%), בעוד שה־Core PCE צפוי לעלות ל־3.4% (מ־3.2%).
עם זאת, אנו ממשיכים להעריך כי העלאת ריבית אינה סבירה בטווח הקרוב. לפני צעד כזה, הפד צפוי קודם לנטוש את ההטיה היונית שלו ולרמוז שלא צפויות עוד הורדות ריבית, דבר שסותר במידה מסוימת את הנרטיב הנוכחי של הפד לגבי האינפלציה. לפי פרוטוקול ישיבת ה־FOMC האחרונה, האינפלציה הגבוהה נובעת בעיקר מגורמי היצע חד־פעמיים, ושוק העבודה אינו נתפס כמקור ללחצי מחירים.
השורה התחתונה: תרחיש הבסיס שלנו נותר שתי הורדות ריבית של הפד בפרספקטיבה של 12 חודשים, אך ככל הנראה לא לפני 2027.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה