השוק
אייל וולדמן ויסמין לוקץ' בעסקת ענק: השקעה של 60 מיליון דולר
חברת אייריס לאבס, המפתחת תשתית בינה מלאכותית לניתוח מידע ויזואלי עבור גופים ממשלתיים וביטחוניים, מודיעה על גיוס של 60 מיליון דולר ומסמנת את היעד הבא לשנת 2026
חברת אייריס לאבס (Airis Labs), המפתחת תשתית AI לניתוח מידע ויזואלי בקנה מידה רחב, נחשפת היום (רביעי) ומודיעה כי גייסה עד כה 60 מיליון דולר, מתוכם 31 מיליון דולר בסבב B בהובלת קרן PSG Equity. בסבב השתתפו בין השאר גם הקרנות TLV Partners שהובילו את הסבב הקודם, Stepstone Group, Redseed Ventures, והאנג׳לים איל וולדמן, יסמין לוקץ׳, ג׳ף הורינג ודיויד צ׳ין.
החברה מעסיקה כיום כ-50 עובדים בתל אביב ובאזור וושינגטון די.סי., ומתכננת להכפיל את עצמה במהלך 2026. עיקר ההתרחבות בישראל יתמקד בגיוסי פיתוח, מוצר, מחקר, דאטה ותשתיות, לצד הרחבת הפעילות בארה״ב.
אייריס לאבס בונה פלטפורמת AI שמחברת בין מקורות וידאו, תמונות ומידע ויזואלי רבים, ממצלמות אבטחה, רחפנים, מצלמות גוף ומדיות נוספות. והופכת אותם למידע מובנה, ניתן לחיפוש, תחקור והסקת מסקנות. הפלטפורמה נפרסה כבר אצל ארגונים ממשלתיים מובילים ברחבי העולם.
הבעיה שאיתה אייריס מתמודדת היא אחת הבעיות המורכבות ב-AI יישומי: כיצד לאפשר למכונה להבין מה קורה בעולם הפיזי מתוך מידע ויזואלי רועש, חלקי, לא מסונכרן ולא מובנה. בניגוד למערכות רבות שנבנו לעבוד על קלט נקי ומסודר, אייריס נבנתה מראש עבור "תנאי שטח". שהמידע מגיע ממקורות שונים, באיכויות צילום משתנות, מנקודות מבט שונות, התמודדות עם כמויות מידע גדולות ותרחישים שבהם זמן התגובה קריטי.
החברה מגדירה קטגוריה חדשה בשם User-Generated Field Intelligence, שהיא שכבת מודיעין המחברת מידע ויזואלי שמגיע מהשטח, הופכת אותו לייצוג סמנטי אחיד. כך מתאפשר לאנליסטים, חוקרים, מפעילים ומערכות AI להבין מה קרה, איפה זה קרה, מה השתנה, ומה דורש החלטה אנושית.
Airis Labs הוקמה בשנת 2023 על ידי נועם פרידמן, מנכ״ל החברה, עמוס להב ורותם אבלס, יוצאי מערכת הביטחון ובעלי ניסיון עמוק בעולמות מודיעין. זמן קצר לאחר הקמתה פעלה המערכת בסביבות מבצעיות אמיתיות, שבהן נדרשה התמודדות עם כמויות גדולות של וידאו ומידע ממקורות שונים. העבודה בתנאים אלה עיצבה את המוצר מראש סביב צורך ממשי של משתמשים בשטח, ולא סביב ניסויי מעבדה או בנצ׳מרקים בלבד.
החברה נבחרה לאחרונה להצטרף ל-Oracle Defense Ecosystem, תוכנית של Oracle המיועדת לחברות טכנולוגיה הפועלות בעולמות הביטחון, הממשל התשתיות הקריטיות.
נועם פרידמן, מייסד שותף ומנכ״ל Airis Labs: ״אנחנו מתמודדים עם אחד האתגרים המעניינים ביותר ב-AI כיום - ללמד מכונה להבין מה באמת קורה בעולם הפיזי, ממיליוני מקורות, בזמן אמת. זה תחום חדש. הצוות שלנו קטן ומייצר אימפקט מיידי, מה שאנחנו בונים השבוע מגיע לפרודקשן בחודש הבא,. אנחנו מחפשים אנשים שזה מדבר אליהם.״
רותם שחם, שותפה ב-PSG Equity, אמרה: ״גופים ממשלתיים וביטחוניים מתמודדים עם כמויות עצומות של מידע ויזואלי שמגיע ממקורות שונים, אך ברוב המקרים המידע הזה עדיין אינו מאורגן באופן שמאפשר להפיק ממנו ערך בזמן אמת. אנחנו מאמינים שהחברה פועלת באחת הקטגוריות החשובות ביותר ב-AI לעולמות הביטחון והממשל, ושמחים להצטרף לצוות בשלב הצמיחה שלו.״
רונה שגב, מייסדת ושותפה-מנהלת ב-TLV Partners, אמרה: ״אייריס עברה בזמן קצר מאוד מהקמה לפריסה בסביבות אמיתיות. הצוות בנה את המוצר תחת לחץ ובתנאים שבהם הצורך במודיעין ויזואלי היה מיידי. היכולת להפוך את הדחיפות הזו לפלטפורמה יציבה, שמשרתת לקוחות ממשלתיים, היא אחד הדברים שהופכים את החברה ליוצאת דופן.״
עוד ב-
איל וולדמן, מייסד מלנוקס, משקיע וחבר דירקטוריון אייריס לאבס, אמר: ״אייריס היא חברה שנולדה מתוך היכרות עמוקה עם הבעיה שהיא באה לפתור. המייסדים מבינים את הצורך מהשטח, לא רק מהשוק, וזה יתרון שקשה מאוד לבנות בדיעבד. השילוב בין עומק טכנולוגי, הבנת משימה וצוות שמתקדם במהירות הוא הסיבה שבחרתי להשקיע בחברה ולהצטרף לדירקטוריון".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



