השוק
אקזיט ישראלי ענק: סייארה רוכשת את אואזיס במיליארד דולר
סייארה, אחת מחברות התוכנה הצומחות בעולם, רוכשת את אואזיס סקיוריטי. מה עומד מאחורי המהלך, ולמה שווה לכם לעקוב אחרי החברה הזו גם אם אי אפשר עדיין להשקיע בה?
חברת הסייבר סייארה (Cyera), שרק לאחרונה השלימה גיוס של 600 מיליון דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, ממשיכה לצבור תאוצה: החברה חתמה על הצהרת כוונות (LOI) לרכישת חברת הסייבר הישראלית אואזיס סקיוריטי, בעסקה של מיליארד דולר.
סייארה הוקמה ב-2021 על ידי יותם שגב (מנכ"ל) ותמר בר-אילן (סמנכ"לית טכנולוגיות), שניהם בוגרי תוכנית תלפיות ויחידת 8200. מאז הקמתה גייסה החברה 2.3 מיליארד דולר, וההכנסות החוזרות השנתיות שלה (ARR) שולשו שלוש שנים ברציפות ומוערכות כיום בלמעלה מ-200 מיליון דולר.
בתוך שנה וחצי בלבד היא צמחה ליותר מ-1,500 עובדים ב-18 מדינות, השלימה חמש רכישות (האחרונות שבהן Ryft ו-Genie), ומחזיקה בלקוחות כמו פאראמאונט, צ'יפוטלה, Docusign והוליסטר.
הצד השני, אואזיס סקיוריטי, נוסדה ב-2022 על ידי דני בריקמן (מנכ"ל) ועמית צימרמן (סמנכ"ל מוצר), שהכירו בשירותם ביחידת המודיעין 81.
הרקע לעסקה הוא מהפכת ה-AI. סוכני בינה מלאכותית כבר לא רק צורכים מידע, אלא מאתרים, מנתחים ומבצעים פעולות באופן עצמאי - וכל פעולה כזו מתחילה בזהות דיגיטלית שמבקשת גישה.
הנתון שממחיש את הקצב: לפי סייארה, מספר הזהויות הלא-אנושיות בחברות Fortune 500 קפץ ב-480% בחצי שנה בלבד. סייארה מתמחה בהבנת המידע הארגוני ואבטחתו, אואזיס בשליטה בזהויות שניגשות אליו, והמיזוג בין השתיים נועד ליצור פלטפורמה אחת שמכסה את שני העולמות.
בשורה התחתונה, מדובר בשתי חברות פרטיות, כך שאי אפשר להשקיע בהן בבורסה. אבל דווקא כאן טמון האינטרס של המשקיע הישראלי. סייארה נחשבת לאחת המועמדות הבולטות להנפקה בשנים הקרובות, ומי שעוקב מקרוב אחרי מסלול הצמיחה שלה מבין טוב יותר את הסיפור עוד לפני שהוא מגיע לוול סטריט.
מעבר לכך, ענף ההייטק הישראלי מהווה כ-20% מהתמ"ג וכמחצית מהיצוא, ולכן עסקאות ענק כאלה משפיעות בעקיפין על כל אזרח: הן מזרימות הון ותומכות בהכנסות המדינה שמהן ממומנים שירותים ציבוריים.
חשוב גם לשמור על פרופורציות: זו עדיין הצהרת כוונות ולא עסקה חתומה, השווי מבוסס על הערכות, וגלי רכישות אגרסיביים לא תמיד מתורגמים לרווחיות. ובכל זאת, איחוד כוחות בין שתי חברות ישראליות מובילות מסמן את התבגרות הענף - סימן שהאקוסיסטם המקומי כבר לא רק מייצא סטארטאפים, אלא בונה בתוכו שחקנים גלובליים.
יותם שגב, מייסד-שותף ומנכ"ל Cyera, מסר: "עידן ה-AI משנה את הדרך שבה ארגונים מגנים על המידע שלהם. כל החלטת אבטחה מתחילה בהבנה של שני דברים - מהו המידע שעליו צריך להגן ומי או מה מבקש לגשת אליו. החיבור עם Oasis מאפשר לנו לאחד את שני העולמות האלה בפלטפורמה אחת, שתעניק לארגונים את רמת השליטה שהם צריכים כדי לאמץ AI באופן בטוח".
עוד ב-
דני בריקמן, מייסד-שותף ומנכ"ל Oasis Security, מסר: "כבר מהיום הראשון זיהינו שזהויות לא-אנושיות יהפכו לאחד מאתגרי האבטחה המרכזיים של עידן הבינה המלאכותית. בעוד Cyera הגדירה מחדש את אבטחת הדאטה, אנחנו הגדרנו מחדש את הזהויות לעידן ה-AI. יש בינינו תפיסה משותפת לגבי העתיד של עולם הסייבר, והחיבור הזה מאפשר לנו להגשים אותה מהר יותר ובקנה מידה גדול יותר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



