השוק

אחרי שקיבלה מכה משופרסל, ב-IBI צופים: "בלדי תזנק ב-40%"

אנליסטית הקמעונאות של בית ההשקעות IBI, יובל גור אריה, מזהה הזדמנות במניית יצרנית הבשר בלדי - דווקא אחרי הצניחה שספגה בעקבות הפרידה משופרסל. מה עומד מאחורי ההמלצה, ולמה בית ההשקעות סבור שהשוק הגזים בתגובה?
ארז דהבני - יור דירקטוריון בלדי (צילום באדיבות החברה, אביב ממו)
בית ההשקעות IBI רואה במניית בלדי, יצרנית ויבואנית הבשר שבשליטת ארז דהבני, הזדמנות קנייה. אנליסטית הקמעונאות של הבית, יובל גור אריה, קבעה למניה מחיר יעד של 70 שקל - נתון שמגלם פוטנציאל עלייה של קרוב ל-40% ביחס למחיר שבו נסחרת המניה כיום. ההמלצה מגיעה בתזמון מעניין: רק שבועות ספורים לאחר שהמניה חטפה מכה קשה, כשלקוח מרכזי הודיע שהוא עוזב.
הזעזוע התחיל כששופרסל, רשת הקמעונאות הגדולה בישראל, הודיעה שתפסיק לרכוש בשר מבלדי ותעבור לייבא בעצמה נתחי בשר מצונן מדרום אמריקה. עבור בלדי זו לא הייתה ידיעה שולית: שופרסל הפכה בתוך שנתיים ללקוח מהותי, שאחראי לכ-12% ממכירות החברה ב-2025 - כ-181 מיליון שקל - לעומת 2% בלבד ב-2023.
השוק הגיב בעצבנות. המניה צנחה ביום הפרסום בכ-9.5%, ולמרות הודעת הרגעה שהחברה מיהרה לפרסם, היא ננעלה בירידה של יותר מ-3%. בהמשך התברר שהנתק עמוק אף יותר: בלדי גם לא זכתה במכרז הפנימי של שופרסל לייצור המותג הפרטי שלה, כך שמוצריה נעלמים גם ממקררי הרשת.
הטענה המרכזית של גור אריה ו-IBI היא שהשוק תמחר את הפגיעה בצורה חריפה מדי. אובדן לקוח שמהווה 12% מהמכירות הוא כואב, אך בלדי נשענת על פיזור רחב של לקוחות בשוק הקמעונאי והמוסדי כאחד - ולא על ספק בודד. החברה עצמה מסרה כי הביקוש למוצריה גבוה ממה שצוותי השחיטה והכשרות מסוגלים לספק, כלומר את הכמויות שיתפנו אפשר יהיה להפנות ללקוחות אחרים.
הנתונים העסקיים תומכים בקריאה הזו. במחצית הראשונה של 2026 רשמה בלדi הכנסות של כ-767.9 מיליון שקל, עלייה של 2.3%, בעוד הרווח הנקי זינק בכ-45% לכ-80.8 מיליון שקל. שיעור הרווח הגולמי טיפס ל-25.4%, לעומת 20.7% בתקופה המקבילה - שיפור רווחיות משמעותי שמצביע על התייעלות אמיתית, לא רק על גידול במחזור. החברה אף הכריזה על דיבידנד.
עבור מי ששוקל חשיפה למניה, ההמלצה של IBI מציגה סיפור של פער בין תפיסת השוק לבין הביצועים בפועל: מניה שנענשה על חדשה רעה אחת, בעוד מנועי הרווח שלה ממשיכים לעבוד. מחיר היעד של 70 שקל משקף אמון שהחברה תצליח לפצות על אובדן שופרסל.
עם זאת, חשוב לזכור את הסיכונים. שופרסל אינה הלקוח היחיד שעשוי לבחון ייבוא עצמאי - מהלך שעלול לכרסם בתפקיד המתווך שבלדי ממלאת. בנוסף, החברה חשופה לרגולציה בתחום ייבוא הבשר הכשר ולתנודות בשער הדולר, שהיטיב עמה לאחרונה אך עלול להתהפך.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לפני שנים קניתי בלדי ובלט לא קניתי ולא אקנה יותר (ל"ת)
    עודד 08/2026/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור