השוק

מיזוג בשווי 2.4 מיליארד דולר: ארקו בדרך לנאסד"ק

החברה בניהולו של אריק קוטלר חתמה על הסכמים מחייבים למיזוג עם Haymaker האמריקנית. עם השלמת העסקה, החברה הממוזגת ARKO Corp, תיסחר בנאסד"ק ובבורסה בתל אביב
אריק קוטלר מנכ"ל ויו"ר ארקו (צילום יחצ wikimedia)
חברת ארקו החזקות בניהולו של אריק קוטלר, חתמה על הסכמים מחייבים למיזוג עם חברת Haymaker האמריקנית בשווי 2 מיליארד דולר. עם השלמת העסקה, החברת הממוזגת – ARKO Corp, שאותה ימשיך להוביל המנכ"ל קוטלר, תיסחר בנאסד"ק ובבורסה בתל אביב.
התמורה של המיזוג לבעלי המניות של ארקו משקפת לחברה שווי של כ-2.4 מיליארד שקל, הגבוה בכ-50% משוויה של החברה הבוקר בבורסה. מחיר המניה הנגזר מהעסקה עומד על כ-2.92 שקל למניה, לעומת מחיר של כ-1.90 שקל למניה הבוקר.
המיזוג יתבצע באמצעות העברת מלוא מניותיה של ארקו החזקות לחברה חדשה – ARKO Corp, שהוקמה למטרת המיזוג ואשר במועד השלמת העסקה מניותיה ירשמו למסחר בנאסד"ק וברישום דואלי בבורסה בתל-אביב.
בעלי מניות ארקו יוכלו לבחור לקבל עד כ-21% מתמורת המיזוג במזומן והיתרה במניות של ARKO Corp.. בנוסף, במועד השלמת המיזוג ישולמו לבעלי המניות של ארקו יתרות המזומנים העודפות של החברה, שנכון לסוף הרבעון השני של 2020 הסתכמו בכ-200 מיליון שקל. עוה״ד שרית מולכו וארנון מיינפלד ממשרד ש. פרידמן ושות׳ ייצגו את ארקו ועוה״ד חיים פרידלנדר ויאיר שילוני ממשרד גורניצקי ייצגו את היימייקר.
אריק קוטלר, מנכ"ל ויו"ר דירקטוריון ארקו ומנכ"ל GPM, מסר: "אנחנו שמחים על חתימת ההסכמים המחייבים לעסקת המיזוג המציפה ערך משמעותי לבעלי מניות ארקו, ופותחת בפני החברה דלת להמשך הבטחת צמיחתה העתידית. העסקה תאפשר לנו להפוך לשחקן גלובלי עם נגישות גבוהה יותר לשוק הקמעונאות האמריקני, ליהנות מהעמקת מיצובה בארה"ב, ובמקביל גם להגדיל חשיפתה לציבור המשקיעים בארה"ב".
סטיבן הייר, מנכ"ל ויו"ר Haymaker, מסר כי "אנו מאמינים כי ארקו ו-GPM, עם  הפלטפורמה שלהן לצמיחה, צוות הניהול המוכשר, והניסיון המוכח בתפעול רשת קמעונאית רחבה, יניבו ערך לכלל בעלי המניות. בהתחשב בסביבה העסקית הנוכחית, המודל העסקי הגמיש רלוונטי יותר מתמיד. בנוסף, מנועי הצמיחה ויכולות הביצוע שלהם ראויים להערכה". 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה