השוק
הפניקס רכשה את מניות מליסרון, האם זה בשורות טובות לחברה?
חברת הביטוח הפניקס רכשה מניות מליסרון שמפעילה את קניוני עופר והפכה בעלת עניין עם החזקה שחצתה את 5% ביחס עם אקסלנס
הדוחות הכספיים מלמדים שחברות הקניונים רחוקות מלהיות נחלת העבר. שתי חברות משמעותיות יש בענף מליסרון ועזריאלי ונראה כי הפניקס שמנהלת השקעות באופן דינמי למדיי מזהה כי עם הסרת מגבלות התנועה שהושטו בשל התפשטות וירוס הקורונה ועם החזרה של הציבור לשגרה הרי שזה הזמן לתפוס את מניות הקניונים רגע לפני שהן בורחות.
הנתונים מלמדים כי המצב הכלכלי בישראל משביע רצון למרות האבטלה הגבוהה. שורה של הטבות ממשלתיות והקלות של המערכת הבנקאית מנעו קריסה של משקי בית והישראלים, חובבי קניות וקניונים חוזרים לשגרת קניות.
הפניקס מנהלת תיק השקעות דינמי, היא משתתפת בהנפקות ולוקחת חלק פעיל בשוק ההון ובשבוע שעבר רכשה החברה מניות מליסרון בכ-3 מיליון שקל והפכה לבעלת עניין ביחד עם אקסלנס שנמצאת בשליטתה במליסרון.
בשוק ההון אוהבים משקיעים כמו הפניקס שנחשבת למשקיע עם יד חזקה, כלומר משקיע שלא בורח אם השוק חוטף קצת ולכן הוא מייצב את המסחר במניות של חברות ולכן כניסה של הפניקס לחברה כמו מליסרון היא חדשות טובות לחברה.
כאן המקום לציין שבתחילת משבר הקורונה מניות הקניונים סבלו מבריחה של משקיעים כך שבשיא המגיפה נסחרה המניה במחיר 123.9 שקל למניה והיום נסחרת החברה ב-185.5 שקל למניה מה שאומר שמי שרכש בשיא המשבר את מניות מליסרון הרוויח לא פחות מ-50%.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


