השוק
השקעה ראשונה לסמארט אגרו: נכנסת להשקעה בחברה שמאביקה גידולי חממה
סמארט אגרו הובילה השקעה בהיקף של 4 מיליון דולר בחברת "ערוגה" שמפתחת רובוטים שמאביקים צמחים בחממה ולמעשה מתגברים על המחסור בדבורים
שותפות המו"פ סמארט אגרו ביצעה בסוף השבוע את ההשקעה הראשונה שלה באחד התחומים המעניינים בתחום הטכנולוגיה החקלאית והיא שימוש ברובוטים להאבקה של צמחי חממה.
חברת המטרה היא חברת 'ערוגה', המפתחת רובוטים לטיפול ולניטור גידולי חממה (עגבניות כשוק ראשוני) בעזרת בינה מלאכותית AI ולמידת עומק, במטרה לפתור את הבעיות העיקריות של גידולי חממה, כגון רמת האבקה נמוכה בשל מחסור בדבורים, מחלות ומחסור חמור בכוח אדם.
בשנים האחרונות פיתחה חברת ערוגה את המערכת הרובוטית הבסיסית, המיועדת בשלב הראשון להאבקת פרחי עגבנייה ללא מגע באמצעות הרעדתם ע"י פולסי אוויר מבוקרים, בכך תחליף החברה את הצורך בדבורים, שרגישות לתנאי מזג אויר ומאפשרות העברת מחלות בין צמחים או לחליפין עובדי חממה שזמינותם נמוכה ועלותם גבוהה .
אב טיפוס של הרובוט נוסה בהצלחה בחממות מסחריות, בישראל ובאוסטרליה, והראה תוצאות טובות מהאבקה בעזרת דבורים. מכירות ראשונות מתוכננות במהלך החציון השני של 2021, כאשר תהליך הייצור עצמו מתבצע בישראל. במקביל, עובדת החברה על פיתוח מודולים נוספים המחליפים פעילות כוח אדם ואיסוף מידע בחממה בעזרת בינה מלאכותית AI.
מערכת ההאבקה החדשה פונה לשוק החממות העולמי. שוק עגבניות החממה גדל בקצב של 4-5% מדי שנה, בעוד גודל השוק הפוטנציאלי של מערכת משולבת להאבקה ומודולים נוספים נאמד כ-1.7 מיליארד דולר בשנה. גודל שוק העגבניות לבדו נאמד בכ-100 מיליארד דולר בשנה.
השיטה שפיתחה ערוגה, תאפשר לראשונה טיפול אוטומטי ע"י רובוטים ללא מגע אדם בגידולי חממה, תוך עמידה באילוצי זמן ועלות הנדרשים ליישום מסחרי בחממות. השיטה משלבת מערכת לחץ אוויר מתכווננת ונשלטת להאבקה של פרחים ויעילה מבחינת זמן ואנרגיה, ומערכת שליטה והיזון חוזר המתבססת על עיבוד תמונה בעזרת בינה מלאכותית.
למעשה, ערוגה מספקת פתרון לבעיה מרכזית בשוק גידולי החממה שמשפיעות על יבול הפרי ורווח החקלאי, והוא המעבר להאבקה על ידי הרובוט במקום האבקה ע"י דבורים אשר מעבירה מחלות בין הצמחים, מקשה על טיפול במזיקים וכן נכשלת בתנאי מזג אויר שאינם רגילים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


