השוק
המגמה החיובית בענף היהלומים נמשכת: נתונים מצוינים בחודש מאי
בחמשת החודשים הראשונים של השנה, היבוא נטו של יהלומי גלם לישראל עמד על סך של כ-755 מיליוני דולרים, עלייה של כ-150% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. יצוא נטו של יהלומי גלם באותה התקופה עמד על סך של כ-660 מיליוני דולרים, עלייה של כ-160%
חודש מאי שהסתיים לאחרונה ממשיך את המגמה החיובית שנרשמה בענף היהלומים מאז תחילת השנה וחתם חמישה חודשים מצוינים לענף, עם עליות משמעותיות בכל ארבע קטגוריות הסחר המרכזיות, בסיכום חודשי שפרסם הפיקוח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה.
בסה"כ בחמשת החודשים הראשונים של השנה, היבוא נטו של יהלומי גלם לישראל עמד על סך של כ-755 מיליוני דולרים, עלייה של כ-150% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (בחודש מאי לבדו נרשמה עלייה מטאורית של כ-595% לעומת חודש מאי 2020). יצוא נטו של יהלומי גלם באותה התקופה עמד על סך של כ-660 מיליוני דולרים, עלייה של כ-160% לעומת חמשת החודשים הראשונים של שנת 2020 (כשבחודש מאי לבדו נרשמה עלייה מטאורית אף היא של למעלה מאלף אחוזים לעומת חודש מאי אשתקד).
יבוא היהלומים המלוטשים נטו בחמשת החודשים הראשונים של השנה עמד על סך של כ-1.13 מיליארד דולרים, עלייה של כ-146% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2020 (כשבחודש מאי לבדו נרשמה עלייה של כ-610% לעומת מאי אשתקד) ואילו ביצוא היהלומים המלוטשים נטו, שעמד על סך של כ-1.41 מיליארד דולרים, נרשמה עלייה של כ-68% לעומת חמשת החודשים האחרונים של שנת 2020 (כשבחודש מאי 2021 נרשמה עלייה של כ-250% לעומת מאי אשתקד).
בחודש האחרון עמד יצוא יהלומי הגלם לאיחוד האמירויות על סך של כ-9 מיליוני דולרים, שמהווים כ-6.5% מיצוא יהלומי הגלם הכללי של ישראל במאי. בחודש זה יובאו מאיחוד האמירויות לישראל יהלומי גלם בסך של כ-19 מיליוני דולרים, שמהווים כ-11.5% מסך יהלומי הגלם שיובאו לישראל במאי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


