השוק

המסעדה האהובה בצפון נסגרת: "ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור"

משרד הבריאות הודיע על צו סגירה מינהלי למסעדת "המקום של אליהו" בחוף זמיר שבחיפה: "בביקורת שנערכה נמצאו ליקויים תברואתיים ותפעוליים חמורים המסכנים את בריאות הציבור"
מערכת ice |  1
מסעדה סגורה - אילוסטרציה (צילום shutterstock)
משרד הבריאות הודיע היום (חמישי) על צו סגירה מינהלי למסעדת "המקום של אליהו" בחוף זמיר שבחיפה. במכתב שנשלח לבעל המקום מטעם משרד הבריאות הוסבר לו את הליקויים החמורים שנמצאו במקום ואת הסיבה בגינה הוא נסגר.
"בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לחוק רישוי עסקים תשכ"ח-1968 אני נותנת בזאת צו הפסקה מינהלי (צו סגירה) המצווה עליך ו/או על כל אדם אחר הפועל מטעמך, להפסיק באופן מידי את הפעלת מסעדת "המקום של אליהו" חוף זמיר, חיפה, אשר בבעלותך/בניהולך. אני מוציאה את הצו על סמך ממצאי הביקורת שערכו במקום מפקח המחלקה לבריאות הסביבה של לשכת הבריאות המחוזית בחיפה ביום 2023.02.08 .בביקורת זו נמצאו ליקויים תברואתיים ותפעוליים חמורים המסכנים את בריאות הציבור".
להלן פירוט הליקויים המהותיים שנמצאו 1 .דגים טריים שהוקפאו לשימוש עתידי מופשרים במים עומדים בעמדת בקר ועל המדף של חומרי ניקיון. 2 .עופות מופשרים לא בקירור. 3 .מרקים להגשה נמצאים במדור בשר לא בקירור ואו בחימום מעל °65C 4 .במקפיא נמצאו דגים טריים שהוקפאו לשימוש עתידי. 5 .במקפיא אין הפרדה בין דגים למזונות אחרים כנדרש. 6 .בחדר קירור המעבה עם הצטברות עובשים מרובה".
"הקירות בחדר קירור נדרשים בניקיון. 8 .מרבית המדפים בחדר קירור חלודים והם מוחזקים על מרצפות רחוב. 9 .הרצפה בחדר קירור אינה חלקה, חלק ניכר ממנה פגום ואינה נקייה. 10 .במקרר הפשרות עופות - נמצאו עופות שעברו תהליך של השריה והוחזרו אחורה לתהליך. 11 .היקף המשקוף של מקרר הפשרות עם הצטברות עובשים. 12 .החצר מלוכלכת מאוד עם שאריות פסולת. כמו כן, ישנן מרצפות שבורות. 13 .הקיר החיצוני של חדר קירור וחדר הקפאה נדרש בניקיון".
"14. עופות מופשרים בתוך נוזלי השקית עם הנוזלים ללא ניקוז. 15 .כלי ההכנות של הבשרים והסלטים ללא תאריכי הכנה וללא סימון. 16 .הבשר במקררים של הפסים אינו מכוסה. 17 .כלל הציוד הקבוע עם חלודה מרובה, שאריות מזון והצטברות לכלוך מרובה. 18 .כלל הקירות במטבח אינם נקיים ועם שאריות מזון. 19 .קיימת רטיבות מרובה בתקרה, הצבע מתקלף ונופל. 20 .בעמדות העבודה הייעודיות קיים ציוד רב שאינו שייך לעמדות אלו ונראה כי אין שימוש בעמדות אלו".
"21. עמדת שטיפת ירקות משמשת לציוד לאחר שטיפה. 22 .מתקן של שטיפת כלים מלוכלכים מאוד ועם הצטברות שומן ועובש. 23 .בכלל מקררי העבודה גומיות האטומות אינן תקינות ועם הצטברות עובשים כמו כן מרבית המדפים חלודים. 24 .ציוד רב מלוכלך מאוד שאינו שמיש נמצא בשטח המטבח. 25 .נעשה שימוש מרובה בסמרטוטים רב פעמיים, חומר שסופח לחות ומפתח עובשים".
"לאור ההצהרה שלך על תיקון הליקויים והתמונות שהצגת אני משהה בינתיים את ההחלטה על הוצאת צו הפסקה מינהלי. תבוצע ביקורת חוזרת בימים הקרובים ואם יימצא שאין תיקון של הליקויים, אוציא צו סגירה ללא שימוע חוזר". ביום 2023.02.15 נערכה ביקורת חוזרת ע"י מפקח המחלקה לבריאות הסביבה בלשכתנו במסעדה. בביקורת זו נמצא כי חלק מהליקויים שנצפו בביקורת מיום 20233.02.08 ,לרבות ליקויים מהותיים, לא תוקנו, חרף הצהרתך בשימוע, ובאופן בו המצב התברואי והתפעולי של העסק עדין ירוד באופן המסכן את בריאות הציבור".
"נמצא כי עופות מופשרים מחוץ לקירור. 2 .במטבח ישנם עשרות רבות של מעופפים. 3 .הפשרת דגים נעשית בגסטרונומים עם שאריות שומן משימוש מרובה של הציוד. 4 .בעת הביקורת לא היו מים חמים בברזים. 5 .קירות המטבח מלוכלכים מאוד. 6 .תעלות הביוב מלוכלכות. 7 .ניכר כי חלק מהציוד הקבוע אינו נקי, מצב תברואתי ירוד. 8 .חלק ניכר מהמקררים עם עובשים, המדפים חלודים, גומיות האטימה שבורות ועם הצטברות עובש".
"9. במקרר פס חם מיכל עם נתחים להפשרה מונח על בשרים להפשרה או לבישול. 10 .בשרים לבישול נשמרים ללא כיסוי. 11 .במקרר פס חם מאוחסן מזון גולמי עם בשרים להפשרה ועם המזון המוכן למאכל ללא הפרדה כנדרש. 12 .תהליך הפשרה מתבצע בשקיות ללא ניקוז נוזלים. 13 .נראה כי עמדת שטיפת ירקות משמשת לציוד של שטיפת כלים. 14 .במטבח קיים מדור עופות ובקר ביחד".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בושה וחרפה
    חן 02/2023/18
    הגב לתגובה זו
    0 1
    צריך לפשוט על כל המסעדות ולבדוק מטבחים וברור שיש עוד כמה כמו מסעדת המקום של אליהו בעל הבית חמוד אבל לא דרש שינקו את המטבח יום יום,,פשוט עבודה בעינים
    סגור