השוק
"בעלות של כ-9 מיליארד שקל": כל עובד ייאלץ לתרום למימון המלחמה
"לאור הפגיעה הכלכלית מהמלחמה, החליטה הממשלה על סיוע ותגמול לחיילי מילואים המשרתים במלחמת 'חרבות ברזל', בעלות של כ-9 מיליארד שקל", כך נכתב בדברי ההסבר לחוק החדש שנועד לממן את הלחימה
משרד האוצר פרסם אמש (רביעי) תזכיר חוק לפיו כל עובד במשק יתרום יום הבראה למאמץ המלחמתי. כל עובד שזכאי לדמי הבראה ב-2024, יפחית המעסיק מתשלום דמי ההבראה שלו יום הבראה אחד. כל מעסיק יעביר את הסכום למדינה דרך רשות המיסים. עובד שדמי ההבראה כלולים בשכר שלו ינוכה סכום של 470 שקל ממשכורת יוני.
בדברי ההסבר החוק נכתב: "לאור הפגיעה הכלכלית מהמלחמה, וכחלק מפעולות הממשלה, החליטה הממשלה על הוקרה, סיוע ותגמול לחיילי מילואים המשרתים במלחמת 'חרבות ברזל', בעלות של כ-9 מיליארד שקל".
"לצורך זה, החליטה הממשלה על גיוס של 1.7 מיליארד שקל מציבור השכירים והמעסיקים בישראל. גיוס זה יאפשר מחד להוקיר את חיילי המילואים ואת פועלם ולסייע להם ולבני משפחותיהם, ומאידך לשמור על יציבותה הפיננסית של המדינה". לפי החוק, הסכום שיגויס מהעובדים יממן תשלומי משק הבית, בסך 1,250 שקל, כך שהמענק השנתי שישולם ב-2024 יהיה 2,500 שקל. עלות ההטבה הזאת מוערכת ב-200 מיליון שקל.
עוד ב-
בכיר באוצר הזהיר: "מדובר בימים גורליים לכלכלה. השווקים מחכים לראות אם הממשלה תלך בדרך שהמליצו הנגיד והדרג המקצועי באוצר, או בדרך של התעלמות מתמרורי האזהרה הכלכליים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.ומי לא נפגע?נירו 01/2024/18הגב לתגובה זו4 1צדקתם...אלה שלא עובדים. שוב פעם דרעי עושים עלינו חוואה. אני מציע שכל אברך יתרום גם 400 שח ממשכורתו.סגור



