רכילות עסקית
תרומת ענק בהיקף חסר תקדים: זה המהלך של המיליארדר היהודי
הנדבן היהודי האמריקאי רוברט קראפט תרם 18 מיליון דולר על מנת להקים אצטדיון פוטבו בכפר גלים שבמועצה האזורית חוף הכרמל
לאחר מאמצים רבים ועבודה שנמשכה כמעט 4 שנים, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל גייס תרומה בהיקף חסר תקדים לאיזור חוף הכרמל. התרומה התקבלה ע"י מר רוברט קראפט, נדבן יהודי אמריקאי, זוכה פרס בראשית לשנת 2019 ומקים עמותה למלחמה באנטישמיות (Foundation to Combat Antisemitism), והיא נאמדת בכ- 18,000,000 מיליון ש"ח להקמת אצטדיון פוטבול בכפר גלים. האצטדיון ייקרא "קמפוס הספורט על שם משפחת קראפט בכפר גלים".
קמפוס הספורט על שם משפחת קראפט בכפר גלים ימוקם בכפר גלים ומתוכנן להיפתח בתוך כשנתיים. התרומה הייחודית מגיעה לתחום החינוך האזורי של חוף הכרמל וצפויה לסייע לתלמידי האזור של המועצה, שרק לאחרונה זכתה בפרס החינוך ארצי וזוכה להכרה ארצית.
מר רוברט קראפט, איש עסקים ובעלי קבוצת הפוטבול הניו אינגלנד פטריוטס מליגת ה-NFL, וקבוצת ניו אינגלנד רבולושן מליגת ה-MLS. קראפט העניק לחוף הכרמל וכפר גלים את התרומה מתוך רצון לסייע לתלמידי המועצה בכלל ופתח את תחום הפוטבול בישראל והספורט בכללותו בפרט.
אסיף איזק, ראש המועצה: “אנו עמלים לילות כימים לקבלת התרומה במטרה לפתח את האזור וזו היא תוצאה של עבודה קשה ומאמצים רבים. אין ראוי יותר מכפר גלים ובית הספר האזורי גלים לקבל את התרומה ובכך לבסס את מעמדו כבית ספר ופנימיה מובילים בארץ בתחום הספורט ובכלל.
קמפוס הספורט על שם משפחת קראפט יכלול בין היתר מגרש פוטבול תקני ובגודל מלא, מגרש דשא סינטטי המתאים גם למשחקי כדורגל,2 מסלולי ריצה, שני אולמות סטודיו לחוגים ופעילות כושר, תאורת לילה מלאה, חדרי שופטים ומאמנים, יציע של 350 מושבים, משרדים, חדרי הקרנה, חדרי מלתחות, שבילים להולכי רגל, חנייה ועוד."
דני גילדין מנכ"ל כפר : " מדובר בעוד מהלך אסטרטגי שיציב את כפר גלים בצמרת מוסדות החינוך בישראל וכמרכז אזורי וארצי לקידום הספורט התחרותי , מהלך זה מתחבר למהלך של הקמת מועדון ספורט רב ענפי בכפר גלים וקידום הענפים של אתלטיקה, כדורעף, כדורסל, גלישת גלים ,כדורגל בנות ועכשיו גם פוטבול. אנחנו גאים על האמון של משפחת קראפט ועל שיתוף הפעולה עם איגוד הפוטבול הישראלי ובייחוד על השותפות יוצאת הדופן עם המועצה האזורית חוף הכרמל ובמיוחד ראש המועצה אסיף איזק."
מנכ"ל התאחדות הפוטבול הישראלי, עו"ד אהוד שרון, "אנחנו עובדים על הקמת אצטדיוני פוטבול בכל הארץ. חוף הכרמל ובית הספר כפר גלים הוא מקום מצוין עבורנו לפיתוח ענף הפוטבול, ואין ספק שענף הפוטבול (ענף הקבוצתי החמישי בגודלו בישראל) והמועדון המקומי של חוף הכרמל בפרט, יזכו כעת לדחיפה אדירה בפיתוח הספורט. קמפוס הספורט על שם משפחת קראפט בכפר גלים יתווסף לספורטק משפחת קראפט בירושלים בעמק הארזים ואצטדיון משפחת קראפט בגן סאקר, שנחנך ב-2017 על ידי משפחת קראפט. התרומה האדירה של מר קראפט, הסיוע הרב של ראש המועצה, אסיף איזק, והעבודה עם מר דני גילדין, מנכ"ל הכפר, הם אלו שהובילו להקמת האצטדיון החשוב הזה והסיוע הרב לתלמידים."
עוד ב-
ישנם 1,800 תלמידים בכפר גלים וכ-2,000 שחקנים לוקחים חלק בפעילות התאחדות הפוטבול ברחבי ישראל, ואחד ממקצועות הפוטבול (פוטבול דגלים) צפוי להיכנס כענף אורח לאולימפיאדת לוס-אנג'לס ב-2028.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.בושה וחרפהאיציק 06/2023/06הגב לתגובה זו0 0רוצים לבנות על שטח ששייך לגן כרמית חווה חקלאית מדהימה שמשרתת כבר 70 שנה את תלמידי חיפה. ריאה ירוקה נדירה בלב אזור בנוי, וזאת ללא כל משא ומתן. וזה אמור להיות כפר שמחנך את ילדי ישראל. ביזיון. לכפר גלים יש שטח עצום כולל שטחים שמוחכרים לבננות החוף אבל הם חומדים את כבשת הרש. עצוב שהמדינה שלנו נותנת לדבר כזה יד ועוד בעידוד ראש המועצה.סגור
-
3.איזה בזבוז כסף...מייק 06/2023/03הגב לתגובה זו0 0תשתמשו לשיפור מערך ההשכלה בכפר גלים, לא לפוטבול...סגור
-
2.שקל או דולר?אלי 06/2023/02הגב לתגובה זו2 0תחליטו - 18 מיליון שקל או דולר ?סגור
-
1.תרומה?יובל 06/2023/01הגב לתגובה זו1 0כאשר אדם תורם והשם שלו יהיה מונצח על המקום, אז זה מהלך פירסומי שיווקי.סגור



