אוכל
עוגת תותים, שקדים וקוקוס קלה להכנה ובאה טוב בסוף שבוע חורפי
בא לכם להתפנק עם משהו מתוק אכבל אין לכם כח או זמן לעמוד שעות במטבח? לכבוד יום התות הבינלאומי ולקראת סוף השבוע קבלו מתכון קליל לעוגה שלא תפסיקו לאכול
היום (חמישי) בפברואר מציינים ברחבי העולם את יום התות הבינלאומי. לרגל המאורע, השפית רינת צדוק מציעה מתכון מיוחד לעוגת קוקוס, שקדים ותותים. העוגה המיוחדת הזו לא רק יפהפייה ומרשימה במראה, אלא גם קלה להכנה, ומתאימה לכל אירוע או פינוק ביתי. אז לפני שהתותים נעלמים מהמדפים – זה הזמן ליהנות מהם במתכון חגיגי ומיוחד!
מרכיבים (עבור סוטז' יציקה, 26 ס"מ):
200 גרם שקדים טחונים
50 גרם קוקוס טחון
180 גרם סוכר קנים
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מחית ווניל
60 מ"ל שמן זית
60 גרם חמאת קקאו
קורט מלח
200 גרם שקדים טחונים
50 גרם קוקוס טחון
180 גרם סוכר קנים
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מחית ווניל
60 מ"ל שמן זית
60 גרם חמאת קקאו
קורט מלח
לקישוט:
200 גרם תותים
אבקת סוכר
200 גרם תותים
אבקת סוכר
סירופ:
50 גרם סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי
100מ"ל מים
חצי כפית גרידת לימון
50 גרם סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי
100מ"ל מים
חצי כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה מערבבים את השקדים הטחונים, קוקוס ומלח.
טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר והווניל.
מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.
יוצקים לסיר משומן
אופים כ-30 דקות
העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה מערבבים את השקדים הטחונים, קוקוס ומלח.
טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר והווניל.
מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.
יוצקים לסיר משומן
אופים כ-30 דקות
העוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.
מבשלים את מרכיבי הסירופ כחמש דקות, מניחים בצד לקירור.
לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.
חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה
בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.
בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.
ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.
חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה
בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.
בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.
ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.
המתכון באדיבות השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



