אוכל

ביקשנו מהצ'אט GPT שלושה מתכונים זולים לשולחן ליל הסדר

ביקשנו מהצ'אט GPT שלושה מתכונים מרשימים אך זולים, שכל אחד יכול להכין לערב ליל הסדר: קדירת עוף עם יין אדום וירקות, כרעיים בתנור ותבשיל קציצות. אלו המתכונים שיסדרו לכם את החג 
מערכת ice | 
פסח (צילום shutterstock)
יוקר המחייה רק עולה בארץ ורבים נקרעים תחת הנטל הכלכלי. אך עם זאת לכולם מגיע חג יפה, מרשים ובעיקר טעים. ביקשנו מהצ'אט GPT שלושה מתכונים חגיגיים לערב הפסח, שמבוססים על מצרכים בסיסיים שלא קורעים את הכיס, אך עם זאת קלים להכנה והכי חשוב - טעימים. 
עוף ביין אדום וירקות
מצרכים:
8 שוקי עוף
1 בצל גדול, קצוץ
2 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
4 שיני שום, קצוצות
1 כוס יין אדום (כשר לפסח)
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
1/2 כפית טימין יבש
1/2 כפית רוזמרין יבש

​shutterstock
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר רחב על חום גבוה. מניחים את שוקי העוף בסיר ומשחימים אותם מכל הצדדים. 
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מתרככים.
מוסיפים את הגזרים, תפוחי האדמה, רסק העגבניות, יין אדום ומים. מתבלים במלח, פלפל, טימין ורוזמרין.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה למשך 45-60 דקות, עד שהעוף רך והירקות התבשלו.
מגישים את השוקיים עם הרוטב והירקות, לצד אורז או תפוחי אדמה.

כרעי עוף צלויים עם תערובת תבלינים
מצרכים:
8 כרעי עוף
3 כפות שמן זית
1 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית קימל טחון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
2 שיני שום, כתושות
1 כף דבש (אופציונאלי)
1/2 כוס מים

​shutterstock
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מערבבים את כל התבלינים עם השום, שמן זית, דבש ומלח, ואז מורחים את התערובת על הכרעים. אם יש זמן, אפשר להניח את הכרעיים להשרייה במרינדה למשך 30 דקות או יותר.
מניחים את הכרעים בתבנית אפייה ומניחים חצי כוס מים בתחתית התבנית.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור למשך 40 דקות.
מסירים את הנייר אלומיניום ומשאירים את הכרעים בתנור למשך 15-20 דקות נוספות, עד שהעור משחים וקריספי.
קציצות עוף עם תפוחי אדמה וירקות
מצרכים:
500 גרם עוף טחון (אפשר לשלב עם חצי קילו בשר טחון אם רוצים, אך לא חובה)
2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים (ליצירת מרקם רך יותר לקציצות)
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 ביצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס קמח תפוח אדמה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס מים

​shutterstock
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עד שהתערובת אחידה.
יוצרים קציצות בגודל בינוני ומניחים אותם על מגש.
מחממים שמן זית במחבת רחבה על להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות ומבושלות לחלוטין.
אם רוצים לשדרג את המנה, אפשר לבשל את הקציצות בתבנית עם רוטב עגבניות או ירקות.
מגישים עם סלט ירקות טרי או אורז 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה