אוכל
השף האהוב במשבר: "זה יותר מהרווח, אתה מתחת למים"
על פי נתוני חברת אונטופו, מתחילת השנה נרשמה ירידה של מעל 30 אחוז בהזדמנות למסעדות בת"א. השף המוכר טוען שהמצב גרוע יותר: "אנשים לא באמת יושבים ואוכלים, המכה קשה"
ענף המסעדנות בישראל מתמודד בשנים האחרונות עם מכה כלכלית אחרי מכה כלכלית. הקורונה גרמה לסגירה של לא מעט מסעדות, המלחמה הובילה לפגיעה משמעותית נוספת ויוקר המחייה המשתולל, הוביל לשינוי הרגלים אצל הישראלים. על פי נתונים של חברת ontopo, פלטפורמה להזמנת מקום במסעדות, מתחילת השנה חלה ירידה של 31 בהזמנות למסעדות בתל אביב לעומת ירידה של 26 אחוז בשאר אזורי הארץ.
השף טום אביב הגיב לנתונים בראיון לניב גלבוע ב-i24news: "המספרים לא מעודדים, במיוחד אם אנחנו מדברים על מעמד הביניים של המסעדות - מסעדות בלי גב כלכלי. 30 אחוז זה יותר מהרווח, אתה מתחת למים כבר".
אביב הוסיף: "אחרי חול המועד היו שבועיים חזקים עם בסיס חזק של תיירים. ברגע שנפל הטיל, פתאום ראינו מה נשאר. נגמרו התיירים וחלה הירידה הדרסטית. כשאנחנו רואים תל אביב מלאה וחוגגת, אני מסתובב ורואה בעיקר אנשים יושבים עם טייק אוויי ובקבוק יין מהחנות, או יושבים על קפה וכריך. זה לא באמת אנשים שיושבים במסעדות אוכלים. המכה קשה".
עוד ב-
כזכור, בחודשים האחרונים של 2024 נסגרו יותר מ-100 מסעדות ברחבי ישראל, כאשר בכל השנה המספר עמד על כמה מאות. בהזמנות למסעדות בקו חדרה צפונה, האזור שספג פגיעה קשה בעקבות המלחמה, נרשמה ב-2024 ירידה של 80% בהזמנות, ואילו מסעדות בקו אשדוד דרומה חוו ירידה של 50% בהזמנות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אם זה בתא זה מבורך. עיר תומכת טרור (ל"ת)גיא 05/2025/15הגב לתגובה זו1 0סגור



