אוכל

פסטה פיסטוק? זו המנה שמציתה את הדמיון

אוכל איטלקי מסורתי מאז ומתמיד היה נתון לחופש היצירה של הישראלים. מפיצה עם קטשופ כמנהג הצפון, ועכשיו, בר איטלקי-אמריקאי מודרני יכול להיות הסיבה לטיול ברחבי הארץ
מערכת ice | 
מבחר מנות בברוקלין פיצה בר (צילום גליה אבירם)
לקראת שנות ה-80 התחילו לצוץ בברוקלין מסעדות פיצה בר של מהגרים איטלקיים, שהציעו דאז את המאכל האהוב מהבית עם טאץ' אמריקאי, לצד בר אלכוהול תוסס. אלעד גולדשטיין, חיפאי, יזם מתחום הגיימינג וחובב פיצות מושבע, החליט לייבא את הרעיון לאחר ביקורים תכופים בברוקלין שבניו יורק.
כעת, הוא פתח את מסעדת ברוקלין 17, בשד' מוריה 29 בחיפה - פיצה בר מודרני בסגנון אמריקאי עכשווי. במסעדה קיים בר אלכוהול פרימיום, שמציע מגוון רחב של משקאות אלכוהולים משובחים, ומנסה בדיוק כמו גשר ברוקלין לגשר בין תרבויות ומטבחים.
החל מהג'לטו האמריקאי שמיוצר במקום במכונת גלידה אמריקאית, הפיצה שנאפית ממיטב חומרי הגלם שיובאו מאיטליה ולפי מיטב המסורת האיטלקית, מבחר קוקטיילים עשיר, וויסקי אמריקאי איכותי, ותפריט יין שמכיל 14 סוגי יינות שמוגשים בכוסות.

מוקטייל נייט פלייט אפרול שפריץ ונגרוני. צילום: גליה אבירם
התפריט מורכב מפיצות איטלקיות בטוויסט אמריקאי - בצק מחמצת שעבר פרמנטציה למשך 72 שעות, נפתח ביד, ונאפה בטאבון אבן איטלקי שיובא מנאפולי. בנוסף לפיצות, ברוקלין מציעה מגוון מנות פתיחה, סלטים, פסטות וקינוחים, והכול בשילוב איטלקי-אמריקאי. הבצקים, הרטבים, הקינוחים והפסטות עשויים במקום מחומרי הגלם איכותיים ביותר, מחקלאים מקומיים, וכמוכן תוצרת מובחרת מאיטליה.
בתפריט, ניתן למצוא פסטה ברוטב פיסטוק שתעלה 65 שקלים, קלצונה ממולא בשקשוקה שיעלה 55 שקלים, ופיצה מרגריטה קלאסית שתעלה 60 שקלים. המקום פתוח מחמש בערב עד חצות וחצי, בכל ימות השבוע.

פסטה פיסטוק. צילום - גליה אבירם
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה