אוכל

טעות נפוצה: 5 מאכלים שאתם הורסים כשאתם שמים אותם במקרר

רוב הסיכויים שגם אתם עושים את הטעויות האלה. מעגבניות ועד לחם, בדקנו מה אסור להכניס למקרר, למה, ואיך לשמור על המזון שלכם טרי וטעים באמת
מערכת ice | 
מקרר (צילום freepik)
כולנו עושים את זה: חוזרים מקניות ומכניסים כמעט הכל למקרר מתוך מחשבה שזה המקום הבטוח והטרי ביותר. אבל מתברר שבחלק מהמקרים, הקור דווקא פוגע בטעם, במרקם ובאיכות של כמה מהמאכלים האהובים עלינו. הנה חמישה מוצרים שכדאי לכם להוציא מהמקרר עוד היום.
1. עגבניות
למה לא במקרר? הקור של המקרר עושה שני דברים רעים לעגבנייה: ראשית, הוא עוצר את תהליך ההבשלה הטבעי שלה, שאחראי לפיתוח הטעמים והריחות. שנית, טמפרטורות נמוכות פוגעות במבנה התאים של העגבנייה, מה שהופך את המרקם שלה לקמחי ופחות עסיסי.
איפה כן לשמור? על השיש במטבח, בטמפרטורת החדר, רצוי לא תחת שמש ישירה. כך הן ישלימו את תהליך ההבשלה, ויהיו טעימות ועסיסיות הרבה יותר.
2. אבוקדו
למה לא במקרר? כל עוד האבוקדו קשה, המקרר הוא האויב הכי גדול שלו. בדומה לעגבניות, הקור עוצר לחלוטין את פעילות אנזימי ההבשלה. אבוקדו קשה שיוכנס למקרר יישאר קשה, והמרקם שלו יהפוך לסיבי ומימי במקום לקרמי וחמאתי.
איפה כן לשמור? על השיש, עד שהוא מתרכך ומגיע לרמת הבשלות הרצויה. ורק אז, אם אתם לא מתכוונים לאכול אותו מיד, תוכלו להכניס אותו למקרר כדי "לעצור" את ההבשלה ולשמור עליו בשיאו לעוד יום-יומיים. כל עוד אין לכם כלי מיוחד לבדיקת הבשלתו של הפרי, עדיף לכם לשים אותו על השיש עד השימוש.
3. בזיליקום (ריחן)
למה לא במקרר? בניגוד לרוב עשבי התיבול (כמו פטרוזיליה וכוסברה), בזיליקום הוא צמח טרופי שרגיש מאוד לקור. המקרר גורם לעלים שלו להשחיר ולקמול במהירות שיא. אם ניסיתם פעם לשמור בזיליקום במקרר, אתם בוודאי מכירים את העיסה השחורה והעצובה שהוא הופך אליה תוך יום.
איפה כן לשמור? כמו זר פרחים. יש לקטום מעט את קצות הגבעולים ולשים אותו בצנצנת עם מעט מים על שיש המטבח (לא בשמש ישירה). כך הוא יישאר רענן וירוק למשך ימים ארוכים.
4. לחם
למה לא במקרר? בניגוד לאמונה הרווחת, המקרר לא שומר על טריות הלחם – הוא דווקא מאיץ את תהליך ההתייבשות שלו. התהליך המדעי נקרא "Retrogradation", שבו מולקולות העמילן בלחם מתגבשות מחדש וגורמות לו להפוך לקשה ויבש הרבה יותר מהר מאשר בטמפרטורת החדר.
איפה כן לשמור? אם אתם מתכננים לאכול את הלחם ביומיים-שלושה הקרובים, המקום הטוב ביותר הוא על השיש, בתוך שקית הנייר המקורית שלו או בקופסת לחם. אם קניתם כמות גדולה, הדרך הנכונה לשמור על טריות לאורך זמן היא דווקא להקפיא אותו כשהוא טרי, ולחמם פרוסות לפי הצורך.
5. מלפפונים
למה לא במקרר? זה אולי יפתיע אתכם, אבל מלפפונים רגישים מאוד לטמפרטורות נמוכות. על פי מחקרים של אוניברסיטאות לחקלאות, אחסון מלפפונים בטמפרטורה שנמוכה מ-10°C (מקרר ביתי הוא לרוב סביב 3-4°C) גורם להם "נזקי קור". הנזקים האלו באים לידי ביטוי בהופעת שקעים קטנים בקליפה, מרקם מימי וריקבון מהיר יותר.
איפה כן לשמור? אם אתם מתכוונים לאכול אותם ביומיים הקרובים, המקום האידיאלי הוא דווקא על השיש. אם אתם חייבים לאחסן אותם לתקופה ארוכה יותר, העדיפו את החלק ה"חם" יותר של המקרר, כמו המדף העליון או המדף שבדלת, ואל תאחסנו אותם בחלק האחורי והקר ביותר.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה