אוכל

מבחן טעימה: האם העוגה של דניאל עמית שווה 140 שקלים?

אחרי מבחן הכיס מגיע גם מבחן הטעם: מה היה לשף ולקונדיטור המומחים לומר על עוגת השוקולד והסוכריות של דניאל עמית ואיזה קינוח מפורסם היא הזכירה להם במרקם?

מערכת ice |  1
דניאל עמית (צילום ספיר קוסה)
את הסערה סביב עוגת השוקולד של דניאל עמית קשה היה לפספס ביממה האחרונה: אמרו עליה שהיא יקרה מדי, שהרכיבים לא מצדיקים את המחיר ושהצרכנים ישלמו 139 שקלים על עוגת שוקולד פשוטה עם סוכריות רק בשל המיתוג האטרקטיבי.
הביקורות, קשות ככל שיהיו, יצרו כמובן גם המון סקרנות לגבי הטעם של העוגה המדוברת - שאולי יצליח להשכיח מעט את התמחור הגבוה שלה ואפילו יצדיק אותו.
מי שהרימה, בין היתר, את הכפפה וערכה מבחן טעימה מקצועי לעוגה המכונה Dani's Dream Cake היא תוכנית חסכון של חדשות 12 שזימנה את שף גולן גורפינקל וקונדיטור עופר בן נתן לחוות את דעתם ולהשוות בין העוגה של עמית לעוגות דומות של ארקפה ומיקי שמו.
גורפינקל, שהצטרף למבקרים על התמחור של העוגה "חצינו איזה רף מסוים של בעייתיות. אני בשוק מהמחירים האלה. זה פסיכי", לא התלהב גם מהטעם: "יש לי בעיה מאוד קשה עם המרקם. אין וואו, פאקינג 140 שקלים. היא לא עשתה שיעורי בית".
בן נתן טען מנגד שמדובר בעוגה טובה, עם מרקם של כדורי שוקולד אך הסכים עם גורפינקל כי העוגה של מיקי שמו עדיפה. השניים נותרו אגב חלוקים האם לדניאל עמית מגיע המקום השני או השלישי, מול העוגה של ארקפה.
 
 
"אני נורא מתנצל לדניאל, אני לא מכיר אותה", סיכם גורפינקל, "היא מסכנה, היא השקיעה עבודה קשה, להבא תעשי שיעורי בית".
עוד מבחן טעימה, פחות רשמי, נערך באולפני כאן חדשות, שם השוו בין העוגה של עמית לעוגה דומה של אותו יצרן, פיס אוף קייק – שעולה 80 שקלים. מגישת כאן, קרן אוזן קבעה שלפחות מבחינתה, העוגה של דניאל עמית יותר טעימה.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    עוגת שוקולד
    אורנה 09/2025/09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    תכינו בבית הכי קל בעולם.יעלה לכם 30שח יש מליון מתכונים בגוגל
    סגור