אוכל
מתכון לפסטה בריאה עם רוטב שמלטף את הלשון
מי אמר שפסטה ובריאות לא הולכים יחד? לכבוד יום הפסטה הבינלאומי, אנחנו מציגים מתכון לפסטה בריאות המשלב בין חומרי גלם טריים, טעמים ים-תיכוניים ורוטב קליל שמלטף את הלשון, פשוט ליהנות בלי רגשות אשם
לקראת יום הפסטה הבינלאומי שיחול מחר ב-25 באוקטובר, ורוניקה מייזלר , דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף, מציגה מתכון לפסטה בריאות שמוכיח שפסטה יכולה להיות גם חטובה וגם טעימה.
פסטה בריאות:
סקיני פסטה בשילוב עם פסטה רגילה עם פטריות וקישואים, 2-3 מנות
רכיבים:
1 חבילת סקיני פסטה (מסונן)
100 גרם פסטה רגילה (לא מבושלת)
סלסלת פטריות טריות-חתוכות לרבעים
4 קישואים-חתוכים לקוביות
5 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
1-2 כפות פרמז'ן מגורד
אופציונלי: 1-2 כף עלי בזיליקום.
אופציונלי: מעט גרידת לימון טרייה או מיץ מחצי לימון בסוף.
1 חבילת סקיני פסטה (מסונן)
100 גרם פסטה רגילה (לא מבושלת)
סלסלת פטריות טריות-חתוכות לרבעים
4 קישואים-חתוכים לקוביות
5 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
1-2 כפות פרמז'ן מגורד
אופציונלי: 1-2 כף עלי בזיליקום.
אופציונלי: מעט גרידת לימון טרייה או מיץ מחצי לימון בסוף.
פסטה בריאות. צילום: יחצאופן ההכנה:
לבשל את הפסטה הרגילה עד לדרגת אל-דנטה (רכה מבפנים, אבל עדיין מעט מוצקה במרכז), לסנן ולשטוף במים קרים.
במחבת רחבה, לחמם שמן זית ולהוסיף את השום. לטגן 30 שניות בלבד, עד שמפיץ ניחוח.
להוסיף את הפטריות ולטגן על אש בינונית־גבוהה עד שהן מזהיבות ומשחררות נוזלים.
להוסיף את הקישואים, לערבב ולטגן עוד כ־5–6 דקות עד שמתרככים מעט אך שומרים על מרקם.
לתבל במלח, פלפל (בזיליקום).
להוסיף את הסקיני פסטה ואת הפסטה הרגילה, לערבב היטב ולהמשיך לבשל עוד 2–3 דקות עד שהכול מצופה היטב ברוטב הירקות.
לכבות את האש, להוסיף פרמזן וגרידת לימון, לערבב בעדינות.
לטעום, לתקן תיבול, ולהגיש חם עם פטרוזיליה טרייה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


