אוכל

מסעדת חדשה ונוף עוצר נשימה: זאת המסעדה שנפתחה בישראל

מסעדת שף עם טעמים ים תיכוניים ואיטלקיים, שנשקפת אל אחד מהנופים היפים ביותר במדינה ומציעה חוויה קולינרית יוקרתית וכשרה בישראל, נשמע בדיוני, נכון? אז זהו, שלא, כי לאחרונה נפתחה אחת כזאת - כל הפרטים

מערכת ice | 
מטבח-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בחזית מלון 'בוטניקה' היוקרתי בחיפה, נפתחה מסעדת 'טרסה', מסעדת שף המשלבת טעמים ים תיכוניים עם נגיעות איטלקיות ועם כל הטוב הזה לא מספיק לכם אז המסעדה גם משקיפה אל הגנים הבהאיים היפיפיים. המסעדה היא כשרה ופתוחה כבר לקהל הרחב ומציעה חוויה קולינרית ייחודית המשלבת טעמים, טבע, אסתטיקה ונוף מרהיב.
המסעדה כוללת שלושה אזורי אירוח שונים – בר עם אווירה תוססת, חלל פנים אינטימי ונעים ומרפסת פנימית המאפשרת ישיבה נינוחה עם תצפית על הגנים הבהאיים מכל מקום.
תפריט המסעדה מבוסס על שורשים ים תיכוניים עם השפעות איטלקיות, והמנות מורכבות מחומרי גלם מקומיים וטריים מהר הכרמל, ואדי ניסנאס והים התיכון. את המסעדה מובילים השף חיים דיין, בעל ניסיון של יותר משלושה עשורים במטבחים בארץ ובעולם, ולצידו השף זיכו חגאב. השניים גיבשו תפריט ים תיכוני עכשווי, המשלב סגנונות קולינריים שונים עם חותמת אישית בכל מנה.
בין המנות בתפריט: כנאפה פולנטה עם קרם פרש וכמהין, פרמז'ן, בזיליקום ופיסטוק (59 ₪); קרודו דג ים עם קרם פרש, סורבה לימון, נענע וצ'ילי (64 ₪); ריזוטו פטריות ומחית כמהין עם חמאה ופרמז'ן (64 ₪); סלט אינוורנו עם עלי תרד, סלק צלוי, פילה הדרים ושקדים קלויים (64 ₪); סלמון פולנטה עם קרם פולנטה ולקט פטריות יער (124 ₪); וניוקי זעתר בעננים ברוטב שמנת וצנוברים (82 ₪).
בנוסף למנות, במסעדה קיים תפריט קוקטיילים ייחודי בהשראת צמחים מקומיים, עלים, פרחים אכילים ופירות עונתיים, לדוגמה: Spain to Egypt (52 ₪), Breeze of Greece (49 ₪) ו-Italia Spicy (52 ₪).
מסעדת 'טרסה' ממוקמת במלון בוטניקה היוקרתי של רשת פתאל, המציע חווית אירוח יוקרתית למבוגרים בלבד, במרחק הליכה מהגנים הבהאיים ומרכזי התרבות של המושבה הגרמנית בחיפה. המלון מתהדר בעיצוב חדשני בהשראת גנים בוטניים מרחבי העולם, עם חללים פתוחים ופינות צבעוניות מעוצבות בקפידה.
בתאריכים 21 בנובמבר עד 31 בדצמבר יתקיים במסעדה פסטיבל שמן זית לציון עונת המסיק וחג החנוכה, בשיתוף משק אחיה ויקב טנא. הפסטיבל יציע מנות ספיישל המבוססות על שמן זית לצד התפריט הקבוע, יינות במחירים מיוחדים והדלקת נרות חגיגית.

בין המנות המיוחדות בפסטיבל: פטאייר תרד וגבינות על מצע קרם יוגורט, סשימי דג ים בשמן זית עם סלט שומר והדרים, פיצה מדורה עם קרם ירוקים ומוצרלה, בוקטיני פיקוואל ופסטה עם שמן זית פיקוואל, ומוס שוקולד עם שמן זית פיקוואל ומלח ים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה