אוכל

מסילבסטר ועד נובי גוד: המסעדות הכי טובות בישראל חוגגת את 2026

שנת 2025 מגיעה לסיומה וזה בדיוק הזמן לחגוג במסעדות הטובות בישראל את השנה החדשה שבפתח עם חגיגות הסילבסטר המסורתיות. כל הדילים המשתלמים, התפריטים המיוחדים של השפים הטובים בישראל ומי החליט לחגוג בסגנון נובי גוד רוסי מסורתי?
רעי שני | 
נובי גוד ברוטשילד 65 (צילום בר חיים)
השנה החדשה כבר בפתח וזה בדיוק הזמן של המסעדות האהובות ביותר בישראל לחגוג את הסילבסטר ולהיפרד כמו שצריך משנת 2025, כשהשנה ישנן מספר מסעדות שהחליטו לחגוג בסגנון הנובי גוד. אז איפה תקבלו את הדילים הכי טובים, איזה ארוחות מיוחדות יש לשפים הטובים בישראל להציע ומי החליט לחגוג השנה בסגנון נובי גוד רוסי מסורתי?
ארוחת סילבסטר ב"תריסר": השף ענר בן-רפאל פורמן מארח במסעדת תריסר בנמל תל אביב ארוחת שף  זוגית שהיא חגיגה של התוצרת המקומית. אחרי קוקטייל פתיחה סודי של המיקסולוגית עמית קצוביץ' יעלו ויבואו לא פחות מ-8 מנות ו-2 קינוחים.
טעימה מהתפריט: דג נא עם חמציץ, קליפות הדרים ואיולי שושקה, אורקייטה סרטנים בציר סרטנים עם ירקות של חורף, בויאבז טלה עם שומר, ברוסקטה ואיולי עלי שומר וקינוח הדרים ובו מרנג, פטיסייר קלמנטינה, ג'לי אשכולית אדומה, פירות הדר טריים, קונפיטורת קליפות הדרים, אנגלז תפוז. תפריט יינות ישראליים ילווה את הארוחה (בתוספת תשלום). מחיר סיט ראשון מ-18:00: 380 שקל לאדם, מחיר סיט שני מ-20:00: 480 שקל לאדם.
סילבסטר בתריסר (צילום: פביאן בראל)
ארוחת סילבסטר של מלון בקסטייג' מרשת אטלס: מלון בקסטייג' מרשת מלונות אטלס חובר לשף אסף שטרן לארוחת סילבסטר חגיגית וססגונית, כזו שתתחיל את 2026 קצת אחרת. כיאה למלון השוכן בבניין ההיסטורי של תיאטרון האהל המיתולוגי, תחזור לחיים מסורת ה- Dinner & Show, כשאל השולחנות יזרמו בזו אחר זו ממטבח השף לא פחות מ-6 מנות מופלאות ויצירתיות וביניהן תרטיט את הלבבות הזמרת גלית מור בשירי אהבה מכל הזמנים. 
בין המנות: טרטר בקר עם קרם חלמון מעושן, פלוט טימין, איולי שום שחור, גספצ'ו עגבניות; רוסטביף בריוחה ודובדבן מיובש עם ארטישוק טרי, קוויאר בלסמי וקרם חרדל; בר ים צלוי בעשבים ברוטב בר בלאן, קוויאר סלמון ועירית, בייבי שומר צלוי ועוד. לסיום תוגש צלחת ובה 4 קינוחים בהשראת ממתקי ילדות: סניקרס, מרשמלו בעבודת יד, קאפקייק שוקולד ובייבי קרמבו תות. סיט ראשון 19:00, סיט שני: 21:30. מחיר: 480 שקל לאדם.
סילבסטר מלון בקסטייג' (צילום:
סילבסטר טבעוני במשק ברזילי: במשק ברזילי פותחים את השנה החדשה עם תפריט טעימות טבעוני זוגי וחגיגי במיוחד,  שמוכיח שוב שאוכל ירוק יודע להיות גם אירוע. התפריט נע בין פתיחים חורפיים כמו מרק קרם כרובית וכמהין וכיסוני קולורבי במיסו ושקדים, דרך ראשונות יצירתיות דוגמת סלט כרובית בקרם גזר ואספרגוסים בחמאת שום ולימון, ועד עיקריות טבעוניות מושקעות כמו רביולי תרד, טורטליני סלק או נתח צמחי ביין וירקות שורש. הסיום מתוק וקלאסי — סילבסטר אלגנטי, טעים ולא מתאמץ, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. מחיר לזוג: 450 שקל.
סילבסטר טבעוני במשק ברזילי (צילום: דימיטרי פוסגוב)
ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו: מסעדת הפיין דיינינג ג'ורג' וג'ון ג׳ורג׳ וג׳ון מציעה גם השנה חוויית סילבסטר חגיגית ומלאת סטייל. הארוחה זוגית וכוללת מנה ראשונה אחת, מנת ביניים אחת, שתי מנות עיקריות וקינוח אחד לזוג. את אלה ילוו שתיה קרה וחמה, לחם מחמצת וכוס שמפניה הכלולים במחיר. 
כל המנות ניתנות לבחירה מתוך התפריט העשיר. בין המנות שיככבו בערב: טרטר אינטיאס - ויניגרט קלמנטינות ולימון פרסי, פפאיה ירוקה, פינגר ליים | טרטר בקר - ויניגרט פורט, דמי גלאס, איולי דג מיובש, שאלוט, לחם קסטן | רביולי במילוי קשיו ועלים ארומטיים - טחינת צנובר, זעתר מטוגן, שקד חרוך | שקדי עגל - ברביקיו תמרים, סלט עלים ארומטיים, דמי גלאס | תמנון - מולה פלפלים ושוקולד, ליים, לאבנה מעושנת במרווה | לינגוויני סרטנים - קאצ'ו א פפה, ביסק סרטנים, חמאה חומה.
בנוסף תוכלו ליהנות מקראמבל בריוש | ספייריבס טלה - קולסלאו, זרעי שומר, צ'ילי דה ארבול, דמי גלאס טלה | סינטה 40 יום - ציר בקר, שורש כורכום והל שחור, תפוצ'יפס ביתי, ירוקים בלימון. לקינוח: עוגת שוקולד עשירה עם גנאש וסורבה או קינוח דלעת עם קרם תפוזים וגלידת יוגורט. מחיר סיט ראשון מ-18:30: 349  לאדם, מחיר סיט שני מ-20:30: 449 שקל לאדם. ג'ורג' וג'ון, מלון דריסקו, המושבה האמריקאית, אוארבך 6, תל אביב.
סילבסטר במסעדת ג'ורג' וג'ון (צילום: אנטולי מיכאלו)
פופ-אפ בראנצ' לנובי גוד בקפה 65: זקוסקי, דריניאקי, פירושקי, מדוביק – אם אתם קוראים את המילים האלה ותחושה חגיגית, נוסטלגית וחמימה מתפשטת בכם מהלב ועד הבטן, הבשורה הזאת היא בשבילכם: פופ-אפ בראנצ' הנובי גוד של מלונות אטלס חוזר, והפעם הוא מתארח בקפה 65 במלון 65 מרשת אטלס.
על הבופה – 'זאקוסקי', הלוא הם הטאפאס או המאזטים הרוסיים: דגים כבושים ואיקרה, נקניקים וגבינות מובחרות, סלט ירקות ברוטב שמנת חמוצה ושמיר וקורנישונים, 'סיליוטקה פאד שובה' (מרוסית: דג מלוח מתחת למעיל פרווה) - שכבות הרינג, תפוח אדמה מבושל, סלק, מיונז, גזר, שפע מיונז וביצה קשה מגורדת, סלט 'אוליבייה' – סלט תפוחי האדמה הרוסי המפורסם שזכה לאין ספור גרסאות, סלמון עם גבינת שמנת ומעדנים נוספים. אל המנות הקטנות יתלוו לגימות קטנות – צ'ייסרים קפואים של וודקה בלוודר כיד המלך.
עיקריות לבחירה: 'פירושקי' – כיסוני בצק שמנמנים במילוי תפוחי אדמה, בשר או כרוב; לשון בקר בדמי גלאס, פטריות ויין לצד תפוחי אדמה  וחמוצים; 'דריאניקי' - לביבת תפוחי אדמה מטוגנת עם סלמון; 'אולאדי' - פנקייק עם שמנת חמוצה וקוויאר אדום; בלינצ'ס עם פירות יער, שמנת חמוצה ודבש. באגף הקינוחים יוגשו 'מדוביק' - עוגת שכבות בצק פריך וקרם דבש ו'קרטושקה' - עוגת השוקולד המסורתית המפורסמת שקיבלה את שמה בשם הדמיון לתפוד שיצא מהמדורה. 
ואיך אפשר נובי גוד בלי דד מורוז (ברוסית: אבא כפור), הלוא הוא הסנטה קלאוס הרוסי?! חמוש בחליפה חגיגית וזקן לבן עבות יגיע דד מורוז מדי יום בין השעות 9:00-13:00 לשמח את הסועדות והסועדים ולהצטלם איתם על רקע היולוצ'קה – עץ האשוח המקושט. ימים ושעות: שלישי-שבת, 30.12.25-3.1.25, 08:00-13:30. מחיר: 155 שקל לאדם.

סילבסטר במסעדת נעה: לאחר חודשים ארוכים בהם פעלה "נעה" בקרית ענבים בשעות האור בלבד, מזמין השף אלדד שמואלי לארוחת סילבסטר עם תפריט מיוחד לערב הנוצץ של השנה. את הארוחה ילווה תפריט יינות חובק עולם. מתוך כוונה לאפשר לכל סועד להרכיב את הארוחה שלו במחיר המותאם לכיסו, אין סיטים ואין מחיר קבוע מראש.
מנות לדוגמה: חצ'אפורי אגדי עם בצק של 72 שעות - 66 שקל | טרטר טלה, איולי חציל שרוף, סלט עשבים, לחם שרוף - 92 ש״ח | קרפצ׳יו טונה ים תיכוני - 88 שקל | סטייק אנטריקוט מגריל העצים שלנו, ירקות גינה עונתיים, מח עצם וציר בקר ויין אדום - 190 שקל | פילה בקר ברוטב פלפל שחור, קוניאק, קרם פרש וציר בקר, צ׳יפס דק ביתי - 174 שקל | צלעות טלה מקיר האש עם רוטב ״קפה דה פריז״, צ׳יפס בעבודת יד וסלט עלים - 220 ש״ח | קרמו שוקולד גיאנדויה של וולרונה, קרמל וניל וחמאה מלוחה, קצפת וניל וקראמבל שקדים ולחם- 48 שקל | פטיסייר וניל ופירות יער - 48 שקל.
סילבסטר בנעה (צילום: חיים יוסף)
רשת קפה פלור חוגגת סילבסטר: הסניף התל-אביבי של קפה פלור יפתח את 2026 עם ערב קונספט יפני הכולל תפריט חד-פעמי שנבנה במיוחד לאירוע, לצד ליווי מוזיקלי של הדי׳גיי עומר בר.
התפריט מתמקד בחומרי גלם מדויקים ובטכניקות מטבח יפניות, ויציע מגוון מנות מוקפדות -בין המנות שיוגשו: נאסו דנגאקו - חציל צלוי במיסו בהיר ודבש על קרם שומשום שחור (53 שקל), קריספי נגיטורו - טרטר טונה בלופין בסגנון אוסקה על קרקר אורז קריספי (79 שקל), סשימי המאצ’י או טונה בלופין בויניגרט סאקה-יוזו (82 שקל), וטאי נו טמפורה - נתחי דניס בטמפורה על כרוב צלוי מפורק וקרם עירית (109 שקל).
סילבסטר בקפה פלור תל אביב (צילום: מוריה בוגורד)
רשת ״קפה פלור״ החלה את דרכה בקריית מוצקין, התרחבה לגבעתיים, וכעת מחזקת את נוכחותה גם בתל אביב עם הסניף החדש שעל קו החוף, המציע שילוב ייחודי של אוכל מדויק, נוף לים ושקיעה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה