בעולם

דיווח: לאחר העימות, טראמפ ישהה את הסיוע הביטחוני לאוקראינה

הנשיא האמריקאי ישהה את הסיוע הביטחוני לאוקראינה, זאת מספר ימים לאחר העימות החריף מול המצלמות של טראמפ וסגנו מול זלנסקי, דווח ב- AP
מערכת ice | 
דונלד טראמפ וולדימיר זלנסקי (צילום יוטיוב/ Sky News Australia)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הורה להשהות את הסיוע הצבאי של ארה"ב לאוקראינה, ככל הנראה בתור אמצעי ללחץ על נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי להכנס למשא ומתן לסיום הלחימה בת השלוש שנים עם רוסיה, כך דווח הבוקר (שלישי) בסוכנות הידיעות AP. 
צעד זה של טראמפ מגיע מספר ימים לאחר העימות החריף בבית הלבן בין טראמם וסגנו ג'יי. די ואנס לזלנסקי, כשהם תפסו את היחס של זלנסקי כ"אי הכרת תודה" על יותר מ- 180 מיליארד דולר של סיוע שקיבלה אוקראינה מארה"ב החל מפלישת רוסיה בפברואר 2022.
מקור בבית הלבן סיפר ל- AP כי טראמפ מתמקד בהשגת הסכם שלום בין רוסיה לאוקראינה, וכי הוא רוצה לראות "מחויבות" מצד זלנסקי למטרה זו. עוד אמר המקור כי ארה"ב "משהה ובוחנת" את הסיוע שלה לאוקראינה כדי " להבטיח כי היא תורמת לפתרון". לסיכום אמר המקור כי ההחלטה אינה סופית ותישאר עד שאוקראינה תוכיח מחויבת למשא ומתן לשלום עם רוסיה.  
הנשיא האוקראיני התראיין זמן קצר לאחר העימות המתוקשר עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וסגנו ג'יי. די ואנס בשישי החולף מול המצלמות בבית הלבן, וטען כי ניתן להציל את מערכת היחסים בינו לבין טראמפ.
ברט באייר, מגיש תוכנית 'דו"ח מיוחד' ברשת פוקס ניוז, שאל את זלנסקי בראיון בתוכניתו: "האם אתה חושב שאפשר להציל את מערכת היחסים שלך עם דונלד טראמפ - הנשיא טראמפ - אחרי מה שקרה היום?". זלנסקי השיב כי הוא סבור שניתן לשקם את היחסים: "כן, כמובן, כי מדובר ביותר מאשר יחסים של שני נשיאים. אלו היחסים ההיסטוריים, היחסים החזקים בין התושבים שלנו, וזו הסיבה שתמיד הודיתי לעם האמריקאי מהעם שלנו (האוקראיני). (אני) כמובן, אסיר תודה לנשיא, וכמובן, לקונגרס, אבל קודם כל, לעם שלך. האנשים שלך עזרו להציל את העם שלנו... רצינו מאוד שהיחסים החזקים האלו יתקיימו", אמר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה