בעולם
רגע לפני הטבח: כך סוכל פיגוע איראני ענק באזורים יהודיים בבריטניה
במבצע חשאי שנוהל בסנכרון מדויק, עצרו כוחות הביטחון הבריטיים חוליה איראנית רגעים לפני מתקפה מתואמת נגד אתרים יהודיים ברחבי המדינה. עדי ראייה מדווחים על פשיטות דרמטיות, חשודים במעקב ממושך, ויחידות עילית שפעלו בשטח.
מבצע סודי רחב היקף של כוחות הביטחון הבריטיים סיכל ברגע האחרון מתקפת טרור מתוכננת נגד מטרות יהודיות במדינה. שבעה אזרחים איראנים נעצרו בפעולה מתואמת של שירות הביון MI5, יחידות ללוחמה בטרור ויחידת העילית SAS – בעקבות מידע מודיעיני שחשף כוונה לבצע פיגועים במוסדות יהודיים.
הפשיטות נערכו במספר מוקדים ברחבי הממלכה המאוחדת, בין היתר בלונדון, מנצ'סטר, רוצ'דייל, סטוקפורט וסווינדון, לאחר שהתרעה חמה הצביעה על כך שהחשודים מתקדמים לעבר ביצוע מיידי של המתקפה.
לפי דיווחים בעיתונות הבריטית, מדובר בתוכנית טרור ממוקדת נגד אתרים יהודיים – ככל הנראה בתי כנסת או מרכזים קהילתיים. מקורות ביטחוניים טוענים כי ייתכן שגם הצבא הבריטי נטל חלק פעיל בפעולה, אם כי משרד ההגנה נמנע מלהגיב רשמית.
אחת הדרמות הבולטות התרחשה בערב שבת ברוצ'דייל, שם פרץ כוח חמוש לבית מגורים תוך שימוש בחומרי נפץ. עדי ראייה דיווחו על רעש עז, זעקות ופיצוץ שהחריד את השכונה. שכנה סיפרה ל־Daily Mail: "הילדים שלי ברחו בבהלה כשראו גברים חמושים עם קסדות ומסכות. פתאום – בום אדיר וצעקות".
בסווינדון התבצע מעצר בצורה שקטה יותר – לפי דיווחי BBC, שישה אנשי ביטחון בלבוש אזרחי התמקמו בבית קפה סמוך לחשוד, עקבו אחריו בשקט ואז התנפלו עליו ברגע שיצא מהמקום.
שרת הפנים איבט קופר התייחסה למבצע ואמרה כי מדובר "באחת הסכנות החריפות ביותר לביטחונה של בריטניה בשנים האחרונות". היא ציינה את מעורבותם של אזרחים איראנים כגורם שמעיד על עומק האיום.
גם גורמים לשעבר בשירותי הביטחון אמרו כי ייתכן שהיחידה המיוחדת SAS, הידועה בשם "מי שמעז – מנצח", הייתה מעורבת, תוך שימוש בטכנולוגיה מתקדמת לחדירה לבתי החשודים.
החשודים, כולם אזרחים איראנים בגילאי 29 עד 55, הוחזקו במעקב תקופה ארוכה בשל פעילותם המעוררת חשד. החקירה בשלביה הראשונים בלבד, אך במשטרה חוששים כי ייתכנו שותפים נוספים או תאים נוספים שטרם נחשפו.
האירוע הזה מצטרף לשורת ניסיונות סיכול של מתקפות איראניות באירופה. MI5 דיווח לאחרונה כי סוכלו כ־20 ניסיונות טרור איראניים בשטח בריטניה במהלך השנה החולפת – רובם כוונו נגד מתנגדי משטר, אך כעת המטרות כוללות גם את הקהילות היהודיות.
עוד ב-
החקירה נמשכת, והמשטרה מבצעת חיפושים נוספים ברחבי המדינה בניסיון לאתר חשודים נוספים ולמנוע סכנה עתידית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



