בעולם

ארה"ב ורוסיה בדרך להתנגשות? זו ההחלטה שקיבל טראמפ

נשיא ארצות הברית ביטל את הפגישה שתוכננה עם ולדימיר פוטין בבירת הונגריה בודפשט, מאחר ולטענתו כוונותיו של פוטין לסיום המלחמה באוקראינה "לא כנות", בינתיים הטילה ארה"ב סנקציות על חברות הנפט הגדולות של רוסיה
מערכת ice | 
ולדימיר פוטין, דונלד טראמפ (צילום pexels)
האם ארצות הברית ורוסיה בדרך לעימות? נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ביטל את הפגישה המתוכננת עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שהייתה אמורה להיערך בימים הקרובים בבודפשט בירת הונגריה. הנשיא האמריקאי טען כי דבריו של פוטין בשיחות איתו לא היו כנים ורציניים בנוגע להפסקת האש באוקראינה.
בנוסף לכך הודיעה ארצות הברית על הטלת סנקציות נגד חברות נפט רוסיות. הסנקציות יתמקדו בשתי החברות הגדולות של תעשיית הנפט הרוסית: רוסנפט ולוקאויל. לפי הקרמלין הסנקציות נועדו למנוע מרוסיה לגייס כספים לצורך המלחמה באוקראינה. המשך המלחמה באוקראינה גרמה למחירי הנפט לעלות מחיר חבית נפט מסוג ברנט, מדד הייחוס העולמי, עולה ב-2.64%, ל-64.25 דולר לחבית. הנפט האמריקאי (WTI) עולה ב-2.8%, ל-60.2 דולר לחבית.
כזכור רק לפני מספר ימים היה נראה כי היחסים בין רוסיה לארצות הברית מתחממים, זאת לאחר שיחת טלפון בין הנשיא טראמפ לנשיא רוסיה פוטין וההצעה החריגה שהציעה רוסיה לארצות הברית, בה הציעה הקמת מנהרה שתחברה בינה לבין אלסקה ששייכת לארצות הברית, הנשיא טראמפ הגיב על זה ולא פסל את האפשרות: "אני צריך לחשוב על זה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה