בעולם
אמזון מכניסה מיליארדים לממשל האמריקאי: מה עומד מאחורי השקעת הענק?
ענקית המסחר האמריקאית תשקיע 50 מיליארד דולר בשדרוג יכולות הבינה המלאכותית עבור הממשל האמריקאי
אמזון הודיעה כי תשקיע 50 מיליארד דולר החל מהשנה הבאה כדי להרחיב את יכולת הייצור והמחשוב עבור סוכנויות של הממשל הפדרלי והמגזר הציבורי בארה"ב. ההשקעה, שמתוכננת להתחיל בשנת 2026, תוסיף כמעט 1.3 גיג'ה וואט של קיבולת בינה מלאכותית ומחשוב עתיר ביצועים.
חטיבת מחשוב הענן של החברה מספקת שירותים ליותר מ-11 אלף גופים שונים של ממשלת ארה"ב, ולדבריה מקפידה על הסטנדרטים הרשמיים בתחומי אבטחה - בין היתר אלה הנוגעים לניהול מידע, בידוד ממיזמים מסחריים וכן זהותם של העובדים במתקניה.
באתר החברה נכתב כי ההשקעה תשנה את המשימות הקריטיות של ממשלת ארצות הברית ושל בסיס התעשייה התומך בה, כולל תחומי ביטחון לאומי, מחקר מדעי וחדשנות – בין היתר פיתוח מערכות אוטונומיות, סייבר, חדשנות באנרגיה ומחקר רפואי – ותמקם את ארצות הברית כגורם מוביל בדור הבא של גילויים חישוביים. השקעת אמזון תומכת ישירות בעדיפויות שהוצגו בתכנית הפעולה הממשלתית לבינה מלאכותית, וכן ביוזמות אחרות בתחום המחשוב המתקדם שמופעלות על תשתיות AI וענן מאובטחות וממוקמות בארצות הברית.
עוד ב-
"מטרת ההשקעה שלנו בתשתיות AI וענן שמיועדות במיוחד לממשל היא לשנות באופן מהותי את האופן שבו סוכנויות פדרליות מנצלות סופרמחשוב,” אמר מנכ״ל AWS, מאט גרמן. "אנו נותנים לסוכנויות גישה מורחבת ליכולות בינה מלאכותית מתקדמות, שיאפשרו להן להאיץ משימות קריטיות – מהגנת סייבר ועד גילוי תרופות".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



