בעולם
גל אש חריג תוקף באירופה: חופשות הקיץ של אלפי ישראלים בסכנה
אם חשבתם שבישראל חם באופן קיצוני, תחשבו שוב. אירופה מתמודדת עם אחת מעונות הקיץ הקשות ביותר בתולדותיה שמשפיעה באופן קשה על התיירות ביבשת. שריפות קשות הובילו לפינוי מיידי של אתרי תיירות ולעזיבתם של מטיילים רבים
גל חום קיצוני וחריג במיוחד פוקד את אירופה בימים האחרונים והוא כבר הצית שורה של שריפות קטלניות ברחבי היבשת. בין המדינות שספגו את הפגיעה הקשה ביותר נמנות ספרד וצרפת כששם גל השריפות הוביל לפינוי המוני של תושבים ותיירים, שיבושי תנועה קשים ולשיבושים בתחבורה הציבורית.
גם טורקיה מתמודדת עם מוקדי אש נרחבים. יוון, נמצאת גם היא בכוננות גבוהה והרשויות במדינה הגדירו תשעה אזורים כבעלי סיכון גבוה מאוד לשריפות, בהם האי רודוס, אזור סלוניקי, אוויה (Evia), תסליה ואזורים נוספים. גם בפורטוגל, באיטליה, ובחלקים ממדינות הבלקן המערבי נכנסו לכוננות מוגברת בשל סכנת שריפות.
Antalya Kumluca, Balıkesir Altınoluk, Muğla'da çıkan yangınlar bazı yerlerde evlere kadar ulaşmış. #yangın pic.twitter.com/tVMpP1TAPq
— Leyla Kartop (@LeylaKartop_) July 29, 2026
באיחוד האירופי מזהירים כי מוקד הסיכון עבר בימים האחרונים ממערב אירופה אל מזרח הים התיכון, ומתריעים מפני התפרצויות נוספות באזור. האיחוד האירופי נערך לעונת שריפות חריגה וכבר הוצבו 777 כבאים מ-14 מדינות הנמצאות בסיכון גבוה, בהן קפריסין, יוון, איטליה, צרפת, ספרד ופורטוגל, לצד מטוסי כיבוי וצוותי חירום.
עוד ב-
בצרפת מדווחים על אחת מעונות השריפות הקשות שנרשמו במדינה. מאז החלה עונת הקיץ, עלו באש כ-1.16 מיליון דונם של שטחים פתוחים, ובמדינה נרשמו יותר מ-13,500 שריפות. הלהבות התפשטו גם לאזורי תיירות פופולריים ואלפי תיירים נאלצו להתפנות מאתרי קמפינג, בתי מלון ומקומות לינה. בספרד, יותר מ-105 אלף בני אדם קיבלו הוראה להתפנות מהבתים או להסתגר בהם.
Antandros bölgesi yanıyor, şahindere sanayi arkasında da küçük yangınlar var.
— EMRE M. (@karpuzsiyah1) July 29, 2026
Altınoluk yangın antandros bölgesi pic.twitter.com/c0RyNWKmDE
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



