בעולם

בעקבות השיטפונות: מעל 500 נעדרים וביניהם- אזרח ישראלי

קריסת קרחון שיצרה רעש סיסמי כבד הובילה לשיטפונות ענק שהחריבו קהילות שלמות בנפאל ובטיבט, כאשר מאות אזרחים זרים ובהם מטייל ישראלי מוגדרים כעת כנעדרים באזור שבו קרסו התקשורת והחשמל
האסון בנפאל (צילום צילום מסך מתוך טוויטר @resoundnews)
ממדי אסון הטבע הקטלני שהכה בהימלאיה ממשיכים לתפוח, והתקווה למצוא ניצולים באזורי האסון הולכת ופוחתת. רשת השידור הממלכתית של סין, CCTV, עדכנה הבוקר (חמישי) כי מספר הנעדרים כתוצאה משיטפונות הבזק ומפולות הבוץ במחוז ג'ירונג שבטיבט זינק ל-558 בני אדם.
על פי הדיווח, 260 מהנעדרים הם אזרחים זרים. בעוד שבצד הטיבטי מדווחים על שלושה הרוגים, משטרת נפאל מעבר לגבול דיווחה על לפחות 162 בני אדם שנספו בקהילות שנמחקו כליל.
האסון התרחש באזור פופולרי בקרב תיירים וצליינים. בין מנותקי הקשר באזור מוגדרת קבוצת מטיילים זרים הכוללת גם אזרח ישראלי, שגורלו אינו ידוע לאחר שרשתות התקשורת והחשמל קרסו לחלוטין. רשויות התיירות בנפאל ציינו כי בין מאות הנעדרים באזור נמנים גם תיירים ועולי רגל מארצות הברית, אוסטרליה, בריטניה, קנדה והודו. שרת החוץ של אוסטרליה כבר אישרה כי 34 מאזרחי מדינתה מוגדרים כנעדרים וכי צוותים פועלים לתיאום סיוע הומניטרי.
 
הגורם המדויק לאסון מתברר כחריג בעוצמתו. המכון הגיאולוגי של ארצות הברית (USGS), שדיווח תחילה על רעידת אדמה, מיהר לתקן וקבע כי מדובר למעשה בקריסת קרחון אדירה שייצרה אירוע סיסמי השקול לרעידת אדמה בעוצמה 5.2. מומחי אקלים מנפאל אישרו כי מפולת של סלעי קרח חסמה את נהר המקומי ושחררה גל נחשול עצום. לדבריהם, מפלס המים זינק ב-9 מטרים בתוך חצי שעה בלבד.
תיעודי רחפן מאזורי האסון בנפאל חושפים הרס אפוקליפטי: כבישים שהוחרבו, כלי רכב שנקברו תחת הריסות ומבנים שכוסו בבוץ סמיך בגוון של מלט רטוב. תושב המקום ששרד סיפר: "תוך חצי שעה השיטפון הגיע והרס את כל השוק. אנשים התכוננו לצאת לעבודה, אנחנו אפילו לא יודעים כמה חסרים". מומחים מזהירים כי אירועי קיצון מסוג זה הופכים לשכיחים יותר ויותר עקב התחממות כדור הארץ והמסתו המואצת של רכס ההימלאיה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה