בעולם

טראמפ פרץ לראיון של מנכ"ל אנבידיה בשידור חי: "הכל תרמית"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התקשר במפתיע לג'נסן הואנג באמצע ריאיון חי בכנס בלוס אנג'לס ויצא במתקפה חריפה נגד נבואות הזעם על הבינה המלאכותית: "הכול תרמית, הרובוטים לא ישתלטו על העולם"
אנבידיה (צילום shutterstock, יוטיוב/ FOX 9 Minneapolis-St. Pau)
מנכ"ל ענקית הטכנולוגיה אנבידיה, ג'נסן הואנג, רגיל להיות במרכז העניינים, אך ספק אם הוא ציפה להפתעה שחיכתה לו במהלך כנס "אול-אין" (All-In) בלוס אנג'לס. בעיצומו של ריאיון על הבמה מול קהל של בכירי התעשייה והכלכלה, הטלפון של הואנג צלצל. על הקו היה לא אחר מנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ.
השיחה הלא מתוכננת סיפקה רגע קומי בלתי נשכח, כאשר טראמפ דרש לעבור לשיחה פומבית והקניט את הואנג לקול צחוקו של הקהל: "הדבר הנהדר בג'נסן הוא שהוא יכול ליצור את שבב המחשב המורכב והטוב בעולם, אבל לא מצליח להבין איך לשים אותי על ספיקר".
אך מעבר להלצות, הנשיא האמריקני ניצל את הבמה המאולתרת כדי להעביר מסר נחרץ לתעשיית ההייטק העולמית, ודחה על הסף את הקריאות הגוברות להאט את פיתוח הבינה המלאכותית (AI). "אני אומר לכם, הכול תרמית", הכריז טראמפ.
"הרובוטים לא עומדים להשתלט על העולם, זה פשוט לא יקרה". לדבריו, תשתיות הדאטה-סנטר הן למעשה "הנפט של 20-25 השנים הבאות" ומהוות מנוע צמיחה אדיר שיעשיר את המדינה.
 
התבטאויותיו של טראמפ מגיעות בטיימינג רגיש במיוחד, ימים ספורים לאחר שדמויות מפתח בתעשייה - בהם מנכ"ל "אנטרופיק" דריו אמודיי שזכה לגיבוי מאילון מאסק וסם אלטמן, דרשו להציב גבולות בטיחות מחמירים לפיתוח מודלים מתקדמים.
טראמפ קטל את החששות הללו ורמז כי מי שדוחף להאטת הקצב משרת למעשה את האינטרסים של סין בניסיון לבלום את החדשנות האמריקאית. הואנג לא נותר חייב, יישר קו עם הנשיא והבטיח: "אתה צודק, אדוני. אנחנו לא ניתן לזה לקרות ונוודא שכולם ירוויחו ממרוץ ה-AI באמריקה".
כזכור, ההבטחה של הואנג לדומיננטיות טכנולוגית מגובה היטב גם במעשים בשטח. במקביל לסערה סביב התבטאויות טראמפ, נחשף שיתוף פעולה אסטרטגי דרמטי בין אנבידיה לחברת פלנטיר (Palantir), שנועד להטמיע יכולות של "בינה מלאכותית ריבונית" (Sovereign AI) בניהול שרשראות אספקה קריטיות ומורכבות. במסגרת המהלך, שתי הענקיות משלבות כוחות כדי ליצור מערך AI מתקדם שיסייע לארגונים לנהל תהליכים תפעוליים מסובכים, לזהות משברים מוקדם יותר ולשפר משמעותית את קבלת ההחלטות בזמן אמת.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה