בריאות
המסעדה הישראלית האהובה נסגרת מיידית: "מזון פג תוקף, סכנה לציבור"
משרד הבריאות הוציא צו סגירה למסעדת וואסבי האסיאתית בחיפה, זאת לאחר שבביקורת חוזרת נמצא ליקויים חמורים "המהווים סכנה לבריאות הציבור"
משרד הבריאות הוציא היום (שלישי) הודעה דרמטית במיוחד בה בישר למסעדת ווסאבי האסיאתית ברחוב נורדאו 5, חיפה, על סגירתה המיידית, זאת בשל ליקויים חמורים שנמצאו בביקורת חוזרת שנערכה במקום ה"מהווים סכנה לבריאות הציבור".
במכתב הרשמי שהוציאו למסעדה בדבר סגירתה המיידית נכתב: "הריני להודיעך כי בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לחוק רישוי עסקים - אני מוציאה בזאת צו הפסקה מנהלי (צו סגירה), המצווה עליך ו/או על כל אדם אחר הפועל מטעמך, להפסיק באופן מידי את הפעלת מסעדת "ווסאבי", רח' נורדאו ,5 חיפה, אשר בבעלותך.
במסגרת הצו על המסעדה להיות סגורה וללא כניסת לקוחות, וכן כולל הפסקה מידית של הכנת מזון, הוצאת והכנסת סחורה וכל פעילות אחרת במסגרת העסק. בביקורת שנערכה בעסקך ביום 20.1.25 ע"י מפקחת לבריאות הסביבה מלשכת הבריאות חיפה ורופא וטרינר רשותי מעיריית חיפה, נמצאו ליקויים חמורים רבים המהווים סכנה לבריאות הציבור.
בעקבות ממצאי הביקורת זומנת לשימוע שנערך לך ביום .26.1.25. במהלך השימוע טענת שרוב הליקויים טופלו וכי יחודדו נהלי העבודה לעובדים. ביקשת שהות בת שבוע ימים להשלים תיקון הליקויים שנותרו.
נוכח הצהרותיכם בשימוע על תיקון מרבית הליקויים השהיתי את החלטתי בדבר הוצאת צו הפסקה מנהלי לעסק, בכפוף למילוי מספר דרישות שפורטו בהחלטתי. עוד קבעתי בהחלטה כי תיערך ביקורת חוזרת בעסק והחלטה סופית תתקבל אחרי הביקורת.
הדגשתי כי אם יימצא שאין תיקון וטיפול בליקויים בהתאם להצהרותיכם, אוציא צו סגירה ללא שימוע חוזר. ביום 10/2/25 נערכה ביקורת חוזרת בעסק ע"י מפקחת לבריאות הסביבה בלשכתנו בהשתתפות ווטרינר רשותי מעיריית חיפה. בביקורת החוזרת נמצא כי טרם תוקנו הליקויים המהותיים שהיוו עילה לזימון לשימוע ולא הושלם תהליך תיקון הליקויים בניגוד להתחייבות.
להלן פירוט הליקויים בעסק שנצפו בעת הביקורת החוזרת מיום 10.2.25: 1. תזרים העבודה לא תקין וקיימות הצטלבויות בין מזון גולמי למזון מוכן. 2. טרם הותקנו כיורים במטבח (באזור הכנת סושי וכיור ייעודי לשטיפת ירקות) - מיקום הכיורים המתוכנן אינו מאושר, כיוון שיוצר סכנת זיהום צולב עם מזון מוכן לצריכה הנמצא בסביבה.
3. במקפיא במחסן נמצאו צדפות טריות שהוקפאו ופגות תוקף עקב הקפאתן. בשיחה טלפונית עם מנהל העסק נמסר כי בעסק מתבצעת מכירה של מוצרי מזון קפואים/מצוננים, בין היתר גולמיים – פעולה אסורה בעסק מסוג זה. הושמדו 12.5 ק"ג צדפות ע"י הוטרינר הרשותי.
4. נמצאו קרטונים של מוצרי דגים קפואים מחוץ לעסק, על מדרכה. בשיחה עם עובד המקום, נמסר כי הספק משאיר את הסחורה מחוץ לעסק, גם כשהעסק סגור. 5. במקרר במחסן נמצאו קינוחים ללא סימון תקין – עם מדבקה ובה מסומן תאריך 17.01.2025 לא ברור אם תאריך זה הינו תאריך ייצור או תפוגה. כמו כן לא ברור מהו שם הספק. חל איסור מוחלט לקבל ולשווק בעסק מוצרים שמקורם לא מספק מורשה והמוצר אינו מסומן בהתאם לחוק המזון. ליקוי חוזר מביקורת קודמת.
6. חלק מהציוד נמצא מלוכלך וזאת על אף שהביקורת נערכה בעת שהעסק טרם נפתח ללקוחות. נראה כי לא בוצע ניקיון יסודי. 7. אורז מבושל נשמר מיום קודם ומוחזק בסיר בטמפ' החדר. סכנת שגשוג חיידקים פתוגניים.
8. מדור חיתוך דגים משמש כעת גם למדור שטיפת ירקות ולצדו קיימת מכונת קפה. סכנת זיהום צולב. 9. במקרר מאוחסנים דגים בתהליך ללא סימון, חלקם בכלים זה על זה. ליקוי חוזר מביקורת קודמת. 10. בהמשך לסעיף 8, דגים מאוחסנים בכלים עם נוזליהם, ללא רשת שמאפשרת הפרדה בין מיצי הפשרה למוצר.
עוד ב-
11. אין אספקת מים חמים בחלק מהכיורים. ליקוי חוזר מביקורת קודמת. 12. אין מדי טמפ' לחלק ממתקני הקירור. ליקוי חוזר מביקורת קודמת. 13. מלכודות לתיקנים ממוקמות מעל מדורי עבודה. 14. אריזת אורז נמצאה פתוחה. 15. ידית שבורה באחד הברזים. 16. נמצאו גבינות ללא סימון בעברית. ליקוי חוזר מביקורת קודמת".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.לא ברור מה הבעיה להביא בעל מקצוע שיתקן? (ל"ת)רשף 02/2025/12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.כל מסעדה שתבדקו יתגלו ליקויים מזוויעיםיחיעם 02/2025/12הגב לתגובה זו0 0הכל מזוהם ומטונף מוסתר מעיני הסועדים וגם מעיני יחידת האכיפה ויש גם מצב לשלמונים ....סגור



