בריאות
9,000 ביצים המיועדות לשיווק הוחרמו: "עלולות לגרום למחלות"
מפקחי משרד הבריאות וביקורת המזון ערכו ביקורת פתע ותפסו בשעת מעשה מגדל ששטף ביצים בניגוד להנחיות בפעולה המהווה סכנה לבריאות הציבור, שיווקם של 9,000 ביצים לרשתות השיווק נמנע
במסגרת ביקורת פתע שנערכה במושב ברק, שבמועצה אזורית גלבוע, מפקחי מערך בריאות העוף בשירותים הווטרינריים שבמשרד החקלאות וביטחון המזון תפסו, בשעת מעשה, מגדל ששטף ביצים, בניגוד להנחיות השירותים הווטרינריים במשרד. מדובר בפעולה המהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור. במקום אף נתפס מתקן שטיפה קבוע, המעלה את החשד שמדובר בתופעה שגרתית שמתקיימת במשק והוסתרה ממפקחי המשרד. בתוך כך, נמנע שיווקם של כ-9,000 ביצים.
במשרד החקלאות וביטחון המזון מבהירים כי ביצים מלוכלכות אסורות לשיווק כביצי מאכל על פי חוק, וזאת בשל סכנה של חדירת מזהמים לביצה. שטיפת ביצים מלוכלכות, שנעשית כביכול כדי להעניק לביצה מראה נקי לפני שיווקה, היא פרקטיקה המסכנת את בריאות הציבור. מכיוון שקליפת הביצה אינה אטומה ("קליפה נושמת"), ובזמן השטיפה עלולים לחדור לביצה מזהמים וחיידקים שונים. חלק מהחיידקים יגרמו לקלקול הביצה, בעוד שחלקם לא גורמים לשינוי שניתן לזהות במהלך השיקוף במכון המיון, כמו סלמונלה, אבל יוצרים תחלואה המסוכנת לבריאות הציבור. משכך, ביצים שטופות עם מזהמים עלולות להגיע לצרכן ולסכן את בריאותו.
כדי להימנע מסכנות בריאותיות נוספות, ובייחוד בחודשים החמים, משרד החקלאות וביטחון המזון ממליץ לציבור לנקוט במשנה זהירות, לצרוך ביצים חתומות וארוזות בלבד, ולרכוש אותן אך ורק בחנויות ממוזגות. בבית יש לאחסן ביצים במקרר הביתי.
עוד ב-
לדברי ד"ר רם כץ, רופא וטרינר ראשי לבריאות העוף בשירותים הווטרינריים שבמשרד החקלאות וביטחון המזון: "שטיפת ביצים לאורך שרשרת הייצור וגם בבית עלולה להביא לחדירת חיידקים לביצה ולפגיעה בבריאות. על כן, מפקחי מערך בריאות העוף של המשרד מבצעים ביקורות תדירות במשקים ובמכוני המיון כדי להבטיח תנאי ייצור הולמים ובכלל זה גם למגר את תופעת שטיפת הביצים, ולוודא שהמזון שמגיע לצרכן יהיה בטוח למאכל".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



