בריאות
אשתו של ירדן שועה חושפת: "עברתי הפרעת אכילה"
תמונה של הדוגמנית באינסטגרם הציתה דיון סוער סביב גבולות השיח ודימוי הגוף. מנגד, אור זוארץ, רעייתו של ירדן שועה, יצאה להגנתה של פינס בווידוי אישי מרגש: "בתור אחת שעברה הפרעת אכילה - זה נגע בי" | כל הפרטים
סערת רשת חדשה מעוררת בימים אלה דיון נוקב סביב דימוי גוף וגבולות השיח הציבורי. צלם האופנה וסוכן הדוגמניות עדי ברקן, המזוהה במשך שנים עם המאבק נגד הפרעות אכילה ותת-משקל בעולם הדוגמנות, עורר סערה ברשתות החברתיות בעקבות תגובה שהשאיר על תמונה של הדוגמנית עדן פינס באינסטגרם. ברקן כתב בתגובה לתמונה: "הלב שלי עם העוקבות".
הדברים הגיעו על רקע העובדה שפינס - שנישאה לאחרונה לזמר אושר כהן - שיתפה בעבר בפתיחות את הציבור בהתמודדותה עם הפרעות אכילה ותקופות מורכבות בחייה.
התגובה של ברקן פילגה במהירות את הגולשים: מחד, היו שראו בדבריו ניסיון לגיטימי להעלות מודעות לנושא רגיש ולהביע דאגה כנה. מאידך, רבים טענו כי מדובר בהתערבות פומבית שאינה במקום בנוגע לגופה של דמות ציבורית.
ברקן פועל מזה שנים בתחום ואף תמך בקידום חקיקה בנושא העסקת דוגמניות בתת-משקל. עם זאת, דרכו והתבטאויותיו ספגו בעבר ביקורת מצד גורמים מקצועיים, שטענו כי מדובר בתופעה מורכבת המושפעת מגורמים רבים. פינס עצמה כבר התייחסה לסערה שנוצרה סביב המראה החיצוני שלה והבהירה כי היא בריאה.
מי שהחליטה להתייצב לצד פינס ולשתף בגילוי לב היא אור זוארץ, רעייתו של קפטן בית"ר ירושלים ירדן שועה ובתו של יו"ר ההתאחדות לכדורגל משה (שינו) זוארץ. בסטורי אישי וחשוף, חשפה זוארץ לראשונה כי התמודדה בעבר בעצמה עם הפרעות אכילה, וקראה לציבור לגלות רגישות: "עברתי הפרעת אכילה הסרטון הזה נגע בי״.
"בתור אחת שעברה הפרעת אכילה, הסרטון הזה נגע בי", שיתפה זוארץ. "יש הבדל עצום בין לדאוג למישהו לבין לשפוט אותו. יש הבדל בין שיח על בריאות לבין להפוך גוף של אדם לדיון ציבורי".
זוארץ הדגישה בדבריה כי לא ניתן לדעת מה עומד מאחורי תמונה בודדת ברשת: "אף אחד מאיתנו לא יודע מה אדם עובר, ומה מסתתר מאחורי תמונה אחת. ורזון, בדיוק כמו משקל גבוה יותר, הוא לא אבחנה רפואית. אי אפשר להסתכל על מישהו ולהחליט מה מצבו".
את דבריה סיימה זוארץ בפנייה ישירה לדוגמנית והודתה לה על הדרך שבה בחרה לפעול: "תודה, עדן, על שבחרת להגיב בכבוד, ברגישות ובאיפוק. הלוואי שנלמד לדבר קצת יותר בעדינות, כי לפעמים דווקא המילים שאנחנו חושבים שהן 'דאגה', הן אלה שפוגעות הכי הרבה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


