משפט

גוגל מסתבכת: בימ"ש קבע כי שלטה באופן לא חוקי בפרסום מקוון

בית המשפט הפדרלי בארצות הברית קבע כי גוגל בנתה באופן לא חוקי כוח מונופולי באמצעות עסקי הפרסום באינטרנט. גוגל בתגובה: "זכינו בחצי מהתיק הזה ונערער על החצי השני"
מערכת ice | 
גוגל (צילום shutterstock)
בית המשפט הפדרלי בווירג'יניה ארצות הברית קבע היום (חמישי) כי חברת גוגל יצרה לעצמה "כוח מונופול" באמצעות שירותי השיווק המקוון שלה. כך פורסם הערב באתר של ה-CNN.
לפי הדיווח הפסיקה הנוכחית של בית המשפט, היא ניצחון שני במהלך השנה האחרונה כנגד גוגל, כאשר כמשך שנים רבות עולות טענות כי החברה משמשת כמונופול בלתי חוקי על חלקים מרכזיים בכל רחבי האינטרנט.
ההחלטות השנה של בית המשפט מעלות את הסיכויים להטלת עונשים שישפיעו על העסקים של גוגל, אם כי החברה מתכוונת להגיש ערעורים על ההחלטות שיובילו למשפט ארוך שנים. ההחלטה הנוכחית של בית המשפט מתייחסת לכך שהמודעות של גוגל מתאימות את עצמן בין האתרים למפרסמים, כאשר הטכנולוגיה קובעת איזו מודעה תופיעה באתר מסוים ואיזו לא. 
כך שהתביעה מגיעה לאחר שנים שבהן נמתחת ביקורת על הפעילות של גוגל בתחום הפרסום, כאשר מצד אחד גוגל מציעה לעסקים פרסום ומצד שני מציעה לאתרים לפרסם דרכם, דבר שמייצג ניגוד עניינים שמוביל לאנטי תחרות. 
לי-אן מולהולנד, סגנית נשיא לענייני רגולציה ב-Google מסרה בתגובה: "זכינו בחצי מהתיק הזה ונערער על החצי השני. בית המשפט קבע שכלי הפרסום שלנו, והרכישות שביצענו, כמו DoubleClick, לא פוגעים בתחרות. אנחנו חולקים על החלטת בית המשפט בנוגע לכלי ההפצה שלנו. למפיצים יש אפשרויות רבות והם בוחרים ב-Google בגלל שהכלים שלנו פשוטים, משתלמים ויעילים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה