משפט

הישראלי שמסעיר את ארה"ב: גוגל ו-Character.ai על כוונת גוף האכיפה

מחלקת המשפטים בארה"ב בוחנת האם ההסכם שנחתם בין חברתו של הישראלי לבין גוגל נוסח כדי לחמוק מהרגולטור. גוגל: "היא נותרה חברה עצמאית. אין לנו מניות בה"
מערכת ice | 
גוגל-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
מחלקת המשפטים של ארה"ב בודקת האם ההסכם של חברת גוגל עם חברת Character.AI מהווה הפרה של חוקי הגבלים עסקיים. ההפרה המרכזית שנבחנת היא לפיה ההסכם שנחתם עם החברה שהקים היזם הישראלי נועם שזיר, נבנה כדי שיאפשר לחברה להימנע מקבלת אישור רגולטורי למיזוג. כך לפי דיווח של בלומברג.
הפלטפורמה שהקים שזיר ב-2022, מעניקה לאנשים אפשרות לשוחח בצ'אטבוט שמתיימר להיות גרסה וירטואלית של דמויות מפורסמות. בסוף שנת 2024, גוגל חתמה על הסכם עם החברה בשווי 2.5 מיליארד דולר. מהלך שנועד בין השאר להחזיר את שזיר לחיק עובדי גוגל.
כעת, מחלקת המשפטים בארה"ב בוחנת האם ההסכם היה שקול לרכישה או שמא למיזוג, ונוצר באופן הזה כדי לאפשר לגוגל להתחמק מפנייה לרגולטור עבור קבלת אישור מתאים. בנוסף, נבדקת אפשרות שהעסקה פוגעת בתחרות. בדיווח בלומברג הוסיפו כי החקירה נמצאת עדיין בשלביה הראשונים, וגוגל טרם הואשמה בעבירה על החוק.
בתגובה על הדברים גוגל מסרה: "אנו תמיד שמחים לענות על שאלות מרגולטורים. אנחנו נרגשים שההון האנושי של Character.AI הצטרף לחברה, אולם אין לנו מניות בה והיא נותרה חברה עצמאית".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה