משפט
לכלכתם על אחד השכנים בוואטסאפ? קבלו סיבה למה לא כדאי
הדיירת בבניין טינפה בקבוצת הוואטסאפ הקבוצתית על השכנה שלה: ״גנב.. עשה לך ילד וברח לך. עשה לך טובה ואסף אותך מהרחוב״. ותפצה אותה ב-40 אלף שקלים.
מה שהתחיל בסכסוך שכנים שגרתי בבניין משותף , הידרדר במהירות למסכת השמצות בקבוצת הוואטסאפ של הדיירים. “גנב”, “הכניס כסף לכיס שלו”, “עשה לך ילד וברח” ו”לקח אותך מהרחוב”, אלו רק חלק מהכינויים המבזים שהטיחה שכנה בבני זוג מהבניין, לעיני יותר ממאה דיירים.
שופט בית משפט השלום בקריות, ערן נווה, קבע כי מדובר בלשון הרע מובהקת. השופט ציין כי “אין כל הצדקה ובוודאי לא הגנה שבחוק לפרסומים פוגעניים כל כך, אשר מבזים ומשפילים את התובעים בעיני סביבתם”. עוד הדגיש נווה כי אפילו בסכסוך שכנים, חופש הביטוי אינו מעניק רישיון להשפלה אישית, ובוודאי לא במרחב פומבי כמו קבוצת ווטסאפ של הבניין.
לאחר הליך משפטי ממושך, נפסק לזוג פיצוי כולל של למעלה מ־40 אלף שקלים, בתוספת הוצאות ושכר טרחת עו”ד. המקרה הזה הוא תזכורת חדה. המקלדת עלולה להפוך לכלי נשק ומילה אחת שנכתבת ברגע של כעס, יכולה לעלות ביוקר.
עוד ב-
עו״ד לורן קוסאשוילי ייצגה את התובעים בתיק והסבירה: ״היום בעולם הרשתות החברתיות, היד מאוד קלה על המקלדת. לשון הרע יכולה להיות בלחיצה על כפתור הלייק או שיתוף פוסט, אפילו מבלי לדעת שעשית פעולה שגובלת בדיבה״.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.חייבים דין שווה לאלימות פיזיתאזרח 08/2025/12הגב לתגובה זו0 0מיגור אלימותסגור



