משפט

הורשע במעורבות בלינץ' ברמאללה ותבע את המדינה: החלטת השופטים נחשפת

השוט הפלסטיני חאתם פאיז אלמע'ארי הורשע בשנת 2004 ברצח החיילים ואדים נורז'יץ ויוסי אברהמי במהומות רמאללה 2000 במה שהצית את האינתיפאדה השנייה, פאיז ערער ותבע את המדינה, למרות ששופטי בית המשפט היו חלוקים, הוחלט לדחות את תביעתו
מערכת ice |  1
סכין-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בשנת 2004 הורשע השוטר הפלסטיני חאתם פאיז אלמע'ארי בלינץ' האכזרי שבו נרצחו החיילים ואדים נורז'יץ ויוסי אברהמי, במה שהצית את האינתיפאדה השנייה. השנה תבע פאיז בדרישה לפיצויים מהמדינה בסכום של 8 מיליון שקלים בטענה כי הסתירה ממנו מידע חיוני במהלך המשפט. למרות ששופטי בית המשפט היו חלוקים בדעותיהם, החליטו בסופו של דבר לדחות את תביעתו.
לאחר אותו לינץ' נעצרו שמונה שוטרים בחשד לרצח, אולם רק שישה מהם הורשעו, כעת אחד מאלה שהורשעו אלמע'ארי טוען כי המדינה לא עדכנה אותו ששניים מהשוטרים לא יועמדו למשפט. הוא טען כי מגיע לו מהמדינה שמונה מיליון שקלים בטענה שריצה תקופת מאסר ממושכת ממה שהיה צריך. לאחר שהגיש בקשה למשפט חוזר בשנת 2017 זוכה מחשד לרצח ונאשם בעבירות פחותות.
המדינה אמנם דחתה את הטענות על התרשלות, אולם השופט חאלד כבוב חשב אחרת וטען כי המדינה אכן התרשלה בכך שלא מסרה מידע לנאשם. יחד עם זאת טען כי למערער ישנה אשמה של 60% ולכן בשל גרסה שקרית במשפט מגיע לו פיצוי של 880 אלף שקלים בלבד. בניגוד לכבוב, השופטות רות רונן ויעל וילנר, דחו את הטענות על התרשלות מצד המדינה וטענו כי המערער אשם ב-100%.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    התחתון
    זאב 08/2025/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כ. בוב גיס חמישי בשירות המדינה החלטות הזויות מאוד!
    סגור