משפט
כביש 6 ישלם ביוקר: למה ייאלץ לשלם פיצויים?
חברת "דרך ארץ" תשלם לנהג הצעיר 8,000 שקל פיצוי, 421 שקל החזר אגרה ו-3,000 שקל נוספים עבור שכר טרחת עורך דין לאחר שלא הוכיחה
פסק דין נגד "דרך ארץ" בגובה 8,000 שקל לפיצוי עבור נהג שנפגע מעיקול בלתי חוקי בגלל שליח כוזב. על פי הפרסום בוואלה כסף, כאשר החוב הועבר להוצאה לפועל, המערכת שלחה את האזהרה בשנית לכתובת הישנה של הלקוח זו שבה הוא כבר לא התגורר. השליח ממשרד עורכי הדין אף הצהיר בביטחון שפגש את הנתבע באותה כתובת ישנה, ושהאחרון סירב לחתום על המסמכים.
בעל החוב שייצגו עורכי הדין מוטי לוי ואופיר עמר, הציג טענה שונה לחלוטין: הוא מעולם לא פגש שליח כלשהו, ויותר חמור מכך ההצהרה כולה כוזבת מיסודה. השופט צבי כוחן לא השתכנע מגרסת הזכיינית וקבע בבירור שההמצאה של האזהרה בוצעה בניגוד לחוק, הדיווח להוצאה לפועל היה מוטעה באופן מהותי, ובעקבותיו הוטל עיקול בלתי חוקי על חשבון הבנק שלו. השופט אף הכיר בעיקול, שהופיע מול פקיד הבנק, כלשון הרע לפי החוק
עוד נקבע על ידי השופט: "עולה, כי החברה נהגה ברשלנות או לכל הפחות בעצימת עיניים, עת ביצעה המצאה שלא כדין לכתובת מגורים שגויה ובניגוד להוראות חוק", הוא גם פסק לזכותו פיצוי משמעותי על רקע טענותיו לעוגמת נפש, הטרחה המיותרת והמבוכה מול פקיד הבנק. בסופו של דבר, חברת "דרך ארץ" תשלם לנהג הצעיר 8,000 שקל פיצוי, 421 שקל החזר אגרה ו-3,000 שקל נוספים עבור שכר טרחת עורך דין.
כזכור גם לפני כשנתיים חברת "דרך ארץ", אשר מפעילה את כביש 6, עמדה בפני תביעה ייצוגית בסך של 120 מיליון שקל. כפי שפורסם בזמנו בחדשות 0404, העילה לתביעה הייתה בשל הקמפיינים הפוליטיים הרבים אשר הוצגו לכאורה בדרכים, לטענת התובעים – בניגוד לחוק בישראל.
עוד ב-
היו תלויים בכביש האגרה שלטים רבים הקוראים מרה"מ להתפטר בשל מתקפת הפתע על ישראל, בנוסף לשלטים המבקשים לשחרר את החטופים באופן מידי. כפי שנטען, השלטים עשויים לסכן את הנהגים מחשש שיקרסו ויגרמו לתאונה. נקודה נוספת שצוינה היא שהדבר מסית את דעתם של הנהגים מהנהיגה, וכי לא ניתן להציג קמפיין פוליטי בכביש שנחשב לכביש אגרה, עליו הנהגים משלמים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.הוט נוכלים ראו הוזהרתםהוא 12/2025/04הגב לתגובה זו0 0חברת הוט עשו לי אותו דבר עם העורך דין בנוכל שלהם שהביא ערבי שיחחום על תצהיר שקר שהוא מסר לי לי בכלל לא ידעתי מזה כי לא היה ולא נברא ואחר כך הוא רץ עם בתצהיר להוציא לנקל לי 5000 מהבנקסגור



