משפט
מכתב דרמטי מטעם מפלגת הליכוד: "לא נקיים פסיקות בג"ץ"
חבר כנסת מהליכוד משגר מכתב לראש הממשלה בעקבות פסיקת בג"ץ שעוררה סערה לגבי הפגנה בכיכר הבימה. ח"כ שקלים: "לא ייתכן שקומץ שופטים, שלא נבחרו על ידי העם, יבטלו את פעולותיהם של נבחרי הציבור ויכפו על הציבור ערכים ואג'נדות פוליטיות"
אתמול (שבת), בהרכב של שלושה שופטים (הנשיא עמית, השופט כבוב והשופט כשר), התקבלה עתירת התנועה לזכויות האזרח להרחיב את מגבלת האנשים מ-150 לפי הנחיות פיקוד העורף בהפגנה בכיכר הבימה שבתל אביב. השופטים דנו בחשיבות חופש הביטוי, שמתעצמת בעת המלחמה, ונתנו צו ביניים המורה לאפשר הפגנה של עד 600 אנשים.
בתוך כך, ח"כ אושר שקלים ממפלגת "הליכוד" שיגר מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ובו המסר שלא לקיים פסיקות בג"ץ "המתקבלות בחוסר סמכות ובניגוד לחוק". שקלים מפרט על האמביציה הרבה שלו: "אני מתכוון לעבור כל שר וח"כ מהקואליציה על מנת להחתים אותם, ובהמשך אפרסם את רשימת החותמים".
במכתב שקלים כותב: "אנו חוזים בבג"ץ נוטל לעצמו סמכויות לא לו, פוסל חוקים, ומבטל החלטות ממשלה בצורה המנוגדת באופן בוטה לחוק היסוד ולחוק, ובניגוד לרצון הבוחר הריבוני".
הוא מונה שלושה טעמים למה לא לכבד את פסיקות בג"ץ ש"התקבלו בחוסר סמכות ובניגוד לחוק": הגנה על הדמוקרטיה, אי-ציות לפעולות שמתקבלות בחוסר סמכות ובניגוד לחוק והגנה על נבחרי ציבור.
המכתב של ח"כ אושר שקלים. צילום מסך מהרשת החברתית 'X'.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.עוד טיפש מטופשליכודניק שפוי 04/2026/05הגב לתגובה זו0 0בחבורת האפסים של מפלגת הליקוק קשה לדעת מי ראוי לפרס נובל לטיפשות.תחרות קשה בין שחיים על חשבוננו ומונהגים על ידי נוכל שבז להםסגור
-
1.נוח לממשלה להתחבות מאחורי השמלה של בגצ (ל"ת)ety 04/2026/05הגב לתגובה זו1 0סגור



