משפט

התחזה לנשים וסחט באיומים: קצין המשטרה שמואשם בעבירות חמורות

כתב אישום חמור הוגש נגד קצין משטרה ממרחב ירקון. על פי החשד, הוא יצר פרופילים פיקטיביים של נשים, דלה מידע רגיש והטיל אימה על קורבנותיו תוך איומים בהפצת סרטונים אינטימיים
משטרת ישראל (צילום shutterstock)
היום (שני), הגישה המחלקה לחקירות שוטרים כתב אישום נגד קצין משטרה בגין עבירות מרובות. מדובר בקצין באגף התנועה במרחב ירקון.
על פי כתב האישום, הנאשם יצר חשבונות פיקטיביים ברשתות החברתיות, ובין היתר הציג עצמו תחת זהויות שונות, לעיתים תוך שימוש בשמות ובתמונות של נשים אחרות. 
באמצעות החשבונות הללו הוא פנה למתלוננות, הציע להן שוב ושוב הצעות בעלות אופי מיני, שלח להן ולבני משפחותיהן תכנים פורנוגרפיים ואיים לפגוע בפרטיותן ובשמן הטוב. הוא ניצל לאורך מספר שנים את תפקידו ואת גישתו למאגרי המידע המשטרתיים כדי לדלות שלא כדין פרטים אישיים של נשים ושל בני משפחותיהן.
בחלק מהמקרים, השתמש הנאשם בתמונות ובסרטונים אינטימיים שהשיג כדי להטיל אימה על המתלוננות, תוך שהוא מאיים להפיץ את החומרים אם לא ייענו לדרישותיו המיניות או הכספיות. באחד המקרים, תחת מכבש הלחצים והאיומים, נכנעה אחת המתלוננות ושלחה לו סרטונים בעלי אופי מיני כפי שדרש ממנה.
כדי להגביר את הלחץ על קורבנותיו, לא בחל הנאשם באמצעים ואף שלח לבני משפחותיהן של המתלוננות סרטונים פורנוגרפיים, תוך שהוא טוען בכזב כי הנשים המופיעות בהם הן המתלוננות עצמן. במקרים אחרים הרחיק לכת ואיים כי יפיץ תכנים מיניים, יפגע בהן פיזית או "יגיע אליהן" אם יסרבו לשתף פעולה עם דרישותיו.
לפי כתב האישום מדובר בשורה ארוכה של עבירות כלפי נשים ובני משפחותהן.  העבירות המיוחסות לו הן הטרדה מינית, מעשה מגונה, סחיטה באיומים התחזות כאדם אחר, פגיעה בפרטיות, ניסיון קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה