משפט
תביעת הענק נגד עיתון הארץ: קרוב משפחתו של ראש השב"כ הגיע לפשרה
לאחר שדודו של ראש השב"כ דרש פיצוי של חצי מיליון שקלים בטענה למסע הכפשה שקרי, הפרשה המשפטית הסוערת מול עיתון הארץ הגיעה לסיומה הרשמי בעקבות הסכמות שהושגו בהליך גישור
ההליך המשפטי בין הרב אליהו זיני לבין עיתון הארץ ושניים מכתביו הגיע לסיומו הרשמי, זאת לאחר שהצדדים הודיעו לבית המשפט על הגעה להסכמות במסגרת הליך גישור. ההודעה המשותפת שהוגשה לאחרונה מייתרת את המשך בירור התביעה בין הצדדים.
ראשיתה של הפרשה בחודש ינואר האחרון, אז הוגשה התביעה לבית המשפט על ידי הרב זיני, שהוא דודו של ראש השב"כ דוד זיני. במסגרת טענותיו, דרישת הפיצויים עמדה על סכום של 500 אלף שקלים, לצד דרישה נחרצת מצידו כי העיתון יפרסם תיקון והכחשה לטענות שהועלו נגדו.
במרכז התביעה עמדה טענתו של הרב זיני כי שורת כתבות שפורסמו בעיתון ייחסה לו דברים שלא היו ולא נבראו. בין היתר, נטען כי יוחסה לו כתיבת מאמר בספר "ברוך הגבר" והילול הטבח במערת המכפלה, לצד עמדות שונות שנטען כי מעולם לא הביע.
לדברי הרב זיני, מדובר היה בפרסומים שקריים לחלוטין אשר גרמו לפגיעה קשה בשמו הטוב. הוא הגדיר את הפרסומים הללו כחלק ממה שכינה "מסע הכפשה" שנועד לפגוע במשפחתו, וזאת על רקע מינויו של אחיינו דוד זיני לתפקיד ראש השב"כ.
כמו כן, בכתב התביעה צוין במפורש כי שמו של הרב כלל אינו מופיע ברשימת מחברי הספר המוזכר. לגבי התוכן עצמו, הוסבר כי מדובר בחוות דעת הלכתית קצרה שכתב עוד בשנת 1995 לצורך הליך משפטי אחר, אשר שולבה בספר על ידי עורכיו ללא כל זיקה או קשר לטבח במערת המכפלה.
עוד ב-
בנוסף לכך, הוגש לבית המשפט כי הפרסומים הללו לא נעצרו בדפי העיתון, אלא צוטטו בפרסומים נוספים ואף הופצו ברשתות החברתיות השונות תוך הצגת הנתונים כעובדות מוגמרות. הרב זיני טען כי לנתבעים לא עומדות הגנות של תום לב או "אמת בפרסום", ועל כן דרש את הפיצויים ואת תיקון הדברים. כעת, בתום הליך הגישור, הודיעו הצדדים כי הגיעו להבנות ובכך הגיע התיק לסיומו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



