משפט

מכה קשה למטא: תשלם 567 מיליון דולר בגלל פגיעה בצעירים

פסיקה דרמטית בניו מקסיקו: בית המשפט קבע כי פלטפורמות המדיה החברתית של החברה גרמו לנזקים נפשיים קשים לבני נוער. הסכום מצטרף למאות מיליונים שכבר שילמה – והתובע הכללי דורש עוד עשרות מיליארדים
מטא-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בית המשפט בניו מקסיקו הורה לענקית הטכנולוגיה מטא להקים קרן ציבורית בשווי 567 מיליון דולר, בעקבות תביעה המאשימה אותה בגרימת "מטרד ציבורי" ובנזקים קשים לבריאות הנפש של בני נוער.
הקרן החדשה מתווספת לסכום של 375 מיליון דולר בפיצויי נזיקין שהחברה כבר אולצה לשלם מוקדם יותר השנה, לאחר שנמצא כי הפרה את חוק שיטות המסחר של המדינה. "למרות שמטא אינה היחידה במובן הזה, פלטפורמות המדיה החברתית שלה מהוות גורם משמעותי למשבר בריאות הנפש הנוכחי שפוקד את הנוער בניו מקסיקו, כפי שהוכח על ידי הראיות בתיק הזה", כתב השופט בריאן בידשייד בפסיקתו.
על פי החלטת בית המשפט, חלק הממשרי של הכסף- 420 מיליון דולר- יוקדש לטיפול ישיר בבני נוער ונפגעים מהפלטפורמות, בעוד שאר הסכום יושקע בתוכניות מודעות, מניעה, אבחון מוקדם והערכת נזקים.
משפטנים ומומחים בתחום מגדירים את גל התביעות הנוכחי נגד מטא כרגע "הטבק הגדול" של תעשיית הטכנולוגיה- בהתייחס לשנות ה-90, אז אולצו חברות הטבק לשלם מיליארדי דולרים על ההטעיה לגבי סכנות העישון, מה שהוביל לירידה דרמטית בכוחן.
הסיכון עבור מטא רחוק מלהסתיים: בדוחותיה הפיננסיים לרבעון השני ציינה החברה כי התובע הכללי של ניו מקסיקו כבר רמז שבכוונתו לדרוש פיצויים כוללים של עד 62.85 מיליארד דולר.
התיק הנוכחי מהווה אבן דרך משפטית: בעבר, תביעות על בסיס "מטרד ציבורי" התמקדו במפגעים פיזיים בלבד (כמו זיהום סביבתי או מפגעי בטיחות), מה שהקשה על תביעות נגד אפליקציות ופלטפורמות דיגיטליות. הפסיקה הנוכחית מתבססת על עדויות מומחים והודאה בכך שלמדינה אין מספיק משאבים בבריאות הנפש כדי להתמודד לבדה עם נזקי הרשתות החברתיות.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה