משפט

הקשיש נפל ותבע - העירייה תשלם עשרות אלפי שקלים

קשיש בן 80 מעד ונפל ברמת גן לאחר שנתקל במפגע בטיחותי בכיכר אורדע. אחרי שהתאושש, חש כאב, אובחן עם שבר ביד ואף עבר ניתוח. העירייה בכתב ההגנה: "לא ניתן לשלוט בכל מטר ומטר בעיר. אנחנו מפעילים מפקחים וסיירים כדי למנוע את הסתברות המפגעים". בית המשפט בביקורת נוקבת: "ניכר שהנתבעת כלל לא נוקטת יוזמה לתיקון מפגעים אלא פועלת על פי תלונות בלבד"
כרמל שאמה הכהן (צילום באדיבות דוברות עיריית רמת גן)
למכה הזאת עיריית רמת גן לא ציפתה. קשיש בן 80, שמעד בעקבות מרצפות חסרות נפל ונפצע בכיכר אורדע בעיר, תבע את העירייה וזכה להכרה בבית המשפט שהעביר ביקורת חריפה על העירייה. 
בית המשפט השלום בתל אביב חייב את עיריית רמת גן לשלם פיצויים על סך 37,500 שקלים בגין נפילה וחבלה בכיכר אורדע בגלל מפגע בטיחותי. עקב המפגע המתואר בתביעה הקשיש מעד ונפל בעקבות שקע שנגרם מחוסר במרצפות. התובע תיאר שנפל על המדרכה תוך שהוא בולם את הנפילה עם יד ימינו. אחרי שהתאושש, הרגיש את החבלה בידו, פנה לרופא שאבחן שבר בידו והפנה אותו לבית החולים, שם נותח", כך פורסם ברמת גן-גבעתיים NEWS.


דוברות איחוד והצלה
מטעם הנתבעת העיד אביב יפת, מפקח מחלקת דרכים. הוא אמר שמדובר על שדרה של עצי פיקוס וותיקים, בני כמאה שנה, ולדבריו: "הגיוני שבסמוך לערוגה תהא התפתחות שורשים, התרוממות ריצוף מינימלית". עוד אמר כי אינו בדבר עניין חריג. לדבריו, לא הייתה ידיעה מוקדמת על המפגע.
בגזר הדין נכתב כי מפקח הדרכים אמר שאכן קיים נוהל לבדיקת העצים אך לא הוכיח דבר בהקשר זה, לא הצביע על הפעלת שיקול דעת כלשהו בנוגע לתחזוקת ערוגת העץ וסביבתה. 
בית המשפט קבע כי הנתבעת כשלה. היא נמנעה מהצגת ראיה שקיימת מערכת מסודרת של בדיקת העצים ומיגור מפגעים. לדברי השופט, ניכר מדברי יפת שהנתבעת כלל לא נוקטת יוזמה לתיקון מפגעים אלא פועלת על פי תלונות בלבד. התנהלות כזו, אינה סבירה. הפסיקה קבעה כי חובת העירייה לקיים מערכת מסודרת של פיקוח ובחינה של השטחים באחריות העירייה ותיקונם במקרה הצורך."
עוד נכתב בגזר הדין: "מר יפת אישר שהעצים נבדקים פעם בשנה, לא הובא לבית המשפט דו"ח כלשהו המלמד מתי נעשתה בדיקה לאחרונה, האם תועדה והאם היו הערות כלשהן מצד הבודקים. מכל מקום, אין ספק שמי שאמון על בדיקת העץ היה אמור להבחין בקיומו של מפגע ולדאוג לתקנו". 
בית המשפט אף כתב בצורה נוקבת כי "מר יפת הבהיר בעדותו שתיקוני מפגעים נעשים בדרך כלל על פי דיווחים ותלונות של אזרחים ואולם ברי שזהו רק מסלול אחד בו ניתן להביא לידיעת העירייה קיומו של מפגע. חובת עובדי העירייה באשר הם, לגלות ערנות ולדווח על מפגעים וכן חובה לעשות ביקורות יזומות של מתווה השטח".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה