משפט

נער ירושלמי גנב 130 אלף שקל מאביו והעביר לסוחטים

רכשו קנאביס והפכו קורבן לסחיטה: שני נערים בני 15 ו-16 מירושלים נסחטו באלימות במשך חודשים ע"י עבריינים ונאלצו לגנוב מהוריהם כדי לשלם
ניידת משטרה (צילום shutterstock)
שני תלמידי תיכון עשו את טעות חייהם כאשר רכשו קנאביס מעבריינים תושבי העיר, ונפלו קורבן לסחיטה אלימה בעקבותיה נאלצו לגנוב מהוריהם.
שמעון איפרגן מאתר mako דיווח כי השניים, בני 15 ו-16, רכשו 200 גרם קנאביס מצעיר בן 19 תושב ירושלים. הצעיר קלט כי מדובר בנערים ממשפחה אמידה, והחליט לרתום את חברו (23) על מנת לסחוט את השניים.
הם איימו על הנערים ואחד מהם שחשש לחייו, נאלץ להיכנס לחשבון הבנק של אביו ולהעביר סכומים שמגיעים לכ-130,000 שקלים. כדי "לשכנע" את הנער להמשיך להעביר כספים, הם איימו עליו בסכין ואף קשרו אותו הפוך מהרגליים כשהוא תלוי באוויר. הנער המבוהל המשיך לגנוב מהוריו, והעביר לסוחטים עוד תכשיטים וכספים בסכום כולל של כ-25,000 שקלים.
רק כעבור שבועות ארוכים הבחינו הורי הנער בהעברות הכספים התמוהות שבוצעו בחשבונם, וביקשו הסברים מהבן. הוא נשבר ונאלץ לספר להוריו על הסחיטה האלימה בידי העבריינים. ההורים ההמומים הגישו תלונה במשטרת ירושלים.
אולם אמו של הנער לא הסתפקה בכך, וגם התקשרה לאחד הסוחטים בדרישה שיחזיר את הכספים. הוא בתגובה איים גם עליה ש"תשלם" על תלונתה, והאם מתוך בהלה ביטלה את התלונה במשטרה. למרות זאת המשיך ימ"ר ירושלים בחקירה, ועצר את שני החשודים בסחיטה האלימה.
 
נגד הצעירים החשודים הוגש כתב אישום לבית המשפט המחוזי בירושלים בגין עבירות של סחיטה באיומים בכוח בנסיבות מחמירות, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, והדחה בחקירה בנסיבות מחמירות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה