בארץ

לאחר התרעות בגולן: אזעקות הופעלו בירושלים ומרכז הארץ

במקביל לירי חריג של רקטות באזור הגולן והגליל, אזעקות הופעלו באזורים נרחבים בארץ בעקבות ירי של טיל שיוט מתימן; צה"ל מעדכן כי הטיל ששוגר מתימן יורט, והאזעקות שהופעלו בגליל התחתון מדובר בזיהוי שווא
מערכת ice | 
אזעקות (צילום פלאש 90/ דור פזואלו, אייל מרגולין, חיים גולדברג)
אזעקות הופעלו הערב (שלישי) באזורים נרחבים בכל הארץ בעקבות טיל שיוט ששוגר מתימן. האירוע מתרחב דקות ספורות לאחר ירי של רקטות מאזור סוריה לשטח ישראל. הרקטות נפלו בשטחים חקלאיים וצה"ל משיב באש ארטילרית לשטח סוריה.
מדובר צה"ל נמסר כי: "בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במספר מרחבים בשטח המדינה, יורט טיל ששוגר מתימן. ההתרעות הופעלו על פי מדיניות". בנושא האזעקות בצפון הוסיפו כי: "הופעלו התרעות במרחב הגליל התחתון, נכון לרגע זה הפרטים בבדיקה." דוברות מד"א הוסיפו כי: "בהמשך לאזעקות שנשמעו בדקות האחרונות בגזרת השפלה, צוותי מד"א יצאו לסרוק בזירה בה התקבל דיווח. בשלב זה לא ידוע על נפגעים."
בהמשך לדברים דובר צה"ל מעדכן כי בהמשך להתראות שנשמעו באזור רמת הגולן, בסריקות שבוצעו סמוך לישוב רמת מגשימים אותרו בשתי זירות שרידי פריטי אמל"ח שנפלו בשטחים פתוחים.שוטרי וחבלני המחוז הצפוני פועלים כעת במקום לשם הסרת סיכון מהפריטים ובמקביל נערכות סריקות אחר פריטים נוספים.

בתמונה: זירת הנפילה ברמת הגולן. קרדיט: דוברות המשטרה
חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין פרסם ברשתות החברתיות כי: "התקבל במוקד העירוני דיווח על נפילת רסיס ברחוב צאלון שנבדק בדקות אלה על ידי גורמי הביטחון. אדגיש כי אין דיווח על נפגעים. אני שב ומזכיר לכולם להמשיך ולנהוג בהתאם להנחיות פיקוד העורף." דוברות המשטרה מעדכנים כי שוטרי מרחב שפלה יחד עם חבלני המשטרה פועלים במקום לבידוד הזירה וסורקים את האזור לאיתור שרידים נוספים, במטרה להסיר כל סיכון לציבור. לא דווח על נפגעים.
 
במקביל לאזעקות במרכז הארץ, התקיים משחק הערב משחק רבע הגמר בכדורסל בין הפועל תל אביב להפועל ירושלים. בעקבות האזעקות המשחק הופסק וחודש בשעה 22:12. כזכור, בשבוע שעבר הופעלו אזעקות בעקבות טיל שיוט שיורט מתימן במקביל למשחק גמר גביע המדינה בכדורגל והופעת ענק של אביב גפן בפארק הירקון.

מדובר צה"ל מעדכנים: "בהמשך להתרעות שהופעלו בשעה 22:00 במרחב הגליל התחתון, ההתרעות הופעלו עקב חשש לשברי יירוט במרחב, התברר כי מדובר בזיהוי שווא".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה