בארץ

מספר תווי הנכה זינק משמעותית ויוגבל - ארגוני הנכים זועמים

לביא נאור, דובר פדרציית ארגוני הנכים תקף את ההחלטה: "זה פשוט לקחת את הרגליים של האדם ולהגיד לו 'אתה תשב קבור בבית עד שאנחנו נחליט אם אתה תוכל לצאת מהבית'"
מערכת ice |  1
אילוסטרציה (צילום freepik)
בחמש השנים האחרונות זינק מספר בעלי תווי הנכה בישראל מ-90 אלף ל-650 אלף, נתון שהדליק נורות אדומות במשרד התחבורה. בחודשים האחרונים התגלתה רשת בלתי חוקית שהנפיקה תווי נכה לאנשים שלא היו זכאים לה, מה שגרם לנוהל חדש ויסנן מי זכאי לקבל תו נכנה והוא ייכנס בחודש אוגוסט הקרוב על ידי משרד התחבורה.
לביא נאור, דובר פדרציית ארגוני הנכים התראיין הבוקר (שישי) ברדיו 103FM וסיפר כי ההחלטה להקפיא את את חלוקת התווים פוגעת דווקא בחלשים ביותר: "אני מקבל בימים האחרונים המון פניות מאנשים שזקוקים לתו נכה. הם לא מתניידים, לא יכולים ללכת לקניות, לא יכולים ללכת לקופות החולים, לא יכולים לנסוע לבתי החולים, זה פשוט לקחת את הרגליים של האדם ולהגיד לו 'אתה תשב קבור בבית עד שאנחנו נחליט אם אתה תוכל לצאת מהבית'".
תקף את מדינת ישראל ושרת תחבורה, מירי רגב על המצב שאליו נקלעו: "לא אנחנו הנכים גרמנו לכל הסיפור הזה. מדינת ישראל, משרד התחבורה, השרה, הוא חולל את כל הנושא הזה של תווי הנכה, והוא נתן פרצה לדבר הזה".
עוד הוסיף: "עד היום אני נכנס לרשתות החברתיות וזה עוד קיים. אני רואה שאנשים פונים אליהם בנושא והם נותנים. ריבונו של עולם, אתם רואים שיש בעיה אז מה אתם ממשיכים עוד את כל הבלגן הזה? מישהו חייב לעצור את כל הטרלול הזה, זה דבר נוראי. אנשים שהם באמת מסכנים לא מקבלים את תו הנכה".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מי שמנצל את הנכים
    NRMG 07/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ומזייף תווי נכה צריך לקבל 5 שנים בכלא. איפה משטרת ישראל? לעבור על כול תווי הנכה ולבדוק אחד אחד מי קיבל כחוק ומי מזויף.
    סגור