בארץ

משחק הכוסות באילת: כך גונבים לכם כסף מול העיניים

מאחורי החיוך והכוסות התמימות מסתתרת הונאה מתוחכמת שממשיכה להפיל תיירים ומקומיים כאחד. בינתיים הקורבנות הם לרוב צעירים שמבזבזים את כספם מבלי יודעין על העוקץ: "הלך לי הכסף סתם, כל החופשה הלכה לי"
גדי יעקב | 
משחק הכוסות באילת (צילום אילוסטרציה שאטרסטוק)
אחת ההונאות העתיקות בקאמבק מפתיע ברחובות העיר אילת. המוני עם ישראל שהדרימו לחופשה בעיר הפופולארית, מצאו את עצמם בפני לא רק מופעי רחוב צבעוניים, אלא גם בפני עוקץ מתוחכם שרבים נפלו בו, על אף היותו מוכר, לכאורה.
כך,  בין מופעי הרחוב עבור הנופשים בעיר אילת, וגם בין האמנים והקוסמים, מסתתר גם אחד הטריקים הוותיקים והמסוכנים - "משחק הכוסות והכדור", שמתחזה למשחק מזל פשוט אך בפועל הוא הונאה מתוכננת מראש. הוא מוכר גם לא רק בכוסות וכדור אלא בדומה "טריק שלושת הקלפים", או "אס זוכה קינג בוכה" בסצנה המוכרת מצ'ארלי וחצי.
לכאורה, מדובר בבידור: כדור קטן שמוחבא מתחת לאחת משלוש כוסות, מפעיל מיומן שמערבב במהירות, והקהל שמתבקש לנחש היכן הכדור נמצא. מי שמצליח, אמור לזכות בכסף קל. אבל האמת רחוקה מכך.
בפועל, המשחק מנוהל על ידי קבוצה מאורגנת: המפעיל עצמו, "לקוחות מזויפים" מהקהל שנראים כמי שמשחקים ומרוויחים, ולעיתים אף "שומרים" שתפקידם להרתיע מתערבים חיצוניים. הכול מתוכנן כדי ליצור תחושה שיש כאן הזדמנות אמיתית להרוויח בזמן שבפועל כל מהלך נשלט ביד בוטחת.
הטריק המרכזי הוא זריזות ידיים: בזמן שהמפעיל מראה שהוא מניח את הכדור מתחת לכוס, הוא למעשה מוציא אותו מבלי שתשימו לב. כך, כשהוא מרים את הכוס שבחרתם, היא תמיד תהיה ריקה. כשהוא רוצה להראות "מנצח", לרוב לאחד מהשותפים הוא מחזיר את הכדור ברגע האחרון, ומציג את זה כ-"הצלחה".
הטכניקה הזו משתלבת באפקט פסיכולוגי חזק: תחילה נותנים לתייר אמיתי "לנצח" סכום קטן, כדי לעורר ביטחון ולהעלות את ההימור. אבל ככל שהסכומים עולים ההפסד מובטח. לא משנה כמה מהר תעקבו אחרי הכוסות, או כמה אתם בטוחים שראיתם נכון המפעיל פשוט משנה את התוצאה בזמן אמת.
מדובר באחת ההונאות העתיקות ביותר בעולם, אך גם באחת היעילות. ברחובות אירופה וניו-יורק מזהירים מזה כבר שנים, וכעת גם אילת הפכה כר פורה ל-"מפעילים" שמחפשים תיירים תמימים ובני נוער  או מקומיים שמבקשים לנסות את מזלם.
המשחק הזה אולי נראה תמים, אך הוא אסור על פי חוק  מאחר שמדובר בהימורים לא חוקיים ובהונאה ברורה. המשטרה מפצירה בציבור להתרחק מהמשחקים הללו, לא להתפתות להמר, ובוודאי לא להתעמת עם המפעילים. למרות האכיפה של המשטרה והבאת קנסות לדוכנים של אותם טריקים, בפועל הם עדיין קיימים.
 
@david_havi6969 #אילת#טיילת#הימורים ♬ צליל מקורי - Davidlevi355
לאחרונה התקבלו תלונות רבות על העוקץ, כאשר הצופים בטוחים שיוכלו לאחר כמה סבבים להחזיר את כספם בחזרה. ג', צעיר שנפש עם חבריו ונפל קורבן לכך, זעם על העוקץ שכן לא ניתן לזכות בשום דרך: "הלך לי הכסף סתם", סיפר, "כל החופשה הלכה לי". כמובן שלא רק צעירים נופלים בפח. כל מי שלא מכיר את המערך סביב ההונאה, ייתכן וייפול בעוקץ הנורא, שכן משתפי הפעולה מראים כביכול שהם מצליחים "לזכות" ובכך מפתים את העוברים ושבים לנסות את מזלם גם.
הלקח פשוט: אם נתקלתם במעגל אנשים סביב כוסות וכדור על הטיילת זכרו שאין כאן מזל, אלא מנגנון מתוחכם שנועד להוציא מכם כסף. הכדור אולי נראה קטן, אבל ההפסד עלול להיות גדול.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה