בארץ

הקרב על התקציב: משרד האוצר סירב לדרישה של מערכת הביטחון

במשרד האוצר הבהירו לגורמים במערכת הביטחון כי לא יועברו כספים נוספים לצה"ל. הסיבה: סיום המלחמה בעזה וסיכול תוכניות הכיבוש לא מצדיקים להגדיל את תקציב הביטחון | כל הפרטים
דסק חדשות | 
ישראל כץ, בצלאל סמוטריץ (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, דובר צהל, shutterstock)
לאחר הצהרתו של טראמפ כי ישראל וחמאס חתמו על ההסכם לסיום המלחמה ולשחרור החטופים, גורמים במערכת הביטחון ובמשרד האוצר מתמודדים בימים אלו עם חילוקי דעות לגבי התקציב.
על פי הפרסום באתר ynet, במשרד האוצר הבהירו לגורמים במשרד הביטחון כי לא יועברו כספים נוספים לצה"ל. מבחינת משרד האוצר, סיומה של המלחמה וסיכול תוכניות הכיבוש לא מצדיקים את ניפוח תקציב הביטחון. הבהרה זו מגיעה על רקע דרישת צה"ל לקבל תוספת של 20 מיליארד שקל לשנת 2025. 
גורם בכיר במשרד האוצר טען כי במידה וצה"ל סובל ממחסור בתקציב, עליו להיעזר בצמצומי התייעלות שהובטחו לו עם מערכת הביטחון וטרם בוצעו. כזכור, בחודש שעבר דווח כי מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק תקציב נוסף לשנת 2025 לפיו התקציב יגדל עד 30.8 מיליארד שקל, זאת בעקבות הצרכים הביטחוניים שבאו בעקבות המערכה מול איראן. 
בתוך כך, הוצע לקבוע כי תקציב ההוצאה לשנת הכספים 2025 יעמוד על כ-786.7 מיליארד שקלים (התקציב נטו), המורכב מתקציב רגיל בסך כ-578.8 מיליארד שקלים ומתקציב פיתוח וחשבון הון בסך כ-207.9 מיליארד שקלים.
במסמכי הצעת החוק, נכתב כך: "בהתאם להחלטת הממשלה מס' 3326 מיום כ"ה באב התשפ"ה (19 באוגוסט 2025) בדבר תיקוני החקיקה הנדרשים בחוק המסגרות הפיסקליות, ובתקציב לשנת 2025, כדי להתאים את מגבלת ההוצאה לשנת 2025, כך שתתאפשר הגדלה בסך של 30,849,000 אלפי שקלים חדשים בהוצאות הממשלה המותרות בשנת 2025, מוצע לאשר חוק תקציב נוסף לשנת הכספים 2025, אשר יתקן את הוראות חוק התקציב לשנת 2025, באופן שישקף הגדלה של ההוצאות לצרכים ביטחוניים ולצרכים אזרחיים כאמור".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה