בארץ
שלומי שבת חוגג בגיל 71: זה הפרס החשוב שקיבל
פרסי אקו"ם בתחום המוסיקה הפופולארית הוענקו בטקס פרסי אקו"ם ה-69 שהתקיים במשכן לאמנויות הבמה בהרצליה. פרסי מפעל חיים הוענקו ללאה שבת ולשלומי שבת. שלום חנוך עלה בהפתעה לבמה לבצע את "מחכים למשיח" שהפיק חתן פרס הדירקטוריון משה לוי וגם דואט בין האחים שבת
אקו"ם, האגודה השומרת על זכויות היוצרים בישראל, העניקה את פרסי אקו"ם בתחום המוסיקה הפופולארית על הישגי השנה ופרסים מיוחדים נוספים בטקס השנתי שנערך במשכן לאמנויות הבמה בהרצליה. את הטקס הנחה צביקה הדר, והוא התקיים בניהולו המוסיקאלי של אייל מזיג, בבימויו של זיו דאלי ובהפקתה של לימור נתח דיין.
בטקס החגיגי, שהתקיים לקראת השנה ה-90 להיווסדה של אקו"ם, הוענק פרס הישג השנה לאלבום ע"ש עוזי חיטמן לאודיה על האלבום "ילדה של אמונה", על השפה הייחודית שהיא יצרה. פרס הישג השנה לשיר ע"ש משה וילנסקי הוענק לשיר "נאדי באדי" בביצוע אגם בוחבוט ושחר טבוך. את המילים והלחן כתבו שחר טבוך, עידו נצר, עמית מרדכי, חן אהרוני ואיתי פורטוגלי. את השיר עיבדו עידו נצר, עמית מרדכי ואיתי פורטוגלי. לאחר ההענקה ביצעו אגם בוחבוט ושחר טבוך את השיר על הבמה.
פרס הישג השנה למעבד ע"ש יאיר רוזנבלום הוענק לצמד המפיקים המוסיקליים עידו נצר ועמית מרדכי, "טריאנגל", על הפיכתם לחוד החנית של הפקת הפופ בישראל. לאחר ההענקה, חזרה אגם בוחבוט לבמה לבצע את השיר "קופידון" שיצרו "טריאנגל".
יו"ר דירקטוריון אקו"ם יואב גינאי העניק פרס מיוחד מטעם דירקטוריון אקו"ם לרבקה מיכאלי לקידום יוצרים ואמנים ישראלים. מאז היותה נערה שדרנית בקול ישראל, מקפידה מיכאלי לשדר יצירה ישראלית אותה היא בטעם משובח ובפתיחות גדולה. לאורך השנים הייתה שותפה לחשיפתם הראשונה של אמנים צעירים רבים ובכל תוכניותיה ברדיו ובטלוויזיה היא נלחמה להעניק במה למאות יוצרים ואמני מוסיקה מכל הסוגות והסגנונות. דניאל וייס, משתתף "הכוכב הבא לאירוויזיון" ביצע שמחווה למיכאלי את השיר המזוהה עמה – "כבר מאוחר יונתן ומיכלי" אותו ביצעה, ושכתבה והלחינה נעמי שמר.
יו״ר דירקטוריון אקו״ם, יואב גינאי, אמר במעמד הענקת פרס הדירקטוריון לרבקה מיכאלי: ״אקו״ם היא העוגן של היצירה הישראלית ואני גאה לעמוד בראש הדירקטוריון של הארגון החשוב הזה רגע לפני השנה ה-90 שלו. רבקה מיכאלי מתקשרת מאד לנושא שאני רוצה לדבר עליו - הניסיונות הבלתי פוסקים להשתיק את השידור הציבורי בישראל שאחד מיסודותיו זה התרבות והמוסיקה. אנחנו באקו״ם נלחם כמגד כל ניסיון של השתקה כזו. דעו לכם, ההחלטה לסגור את גלי צה״ל בעוד 3 חודשים היא רק אבן דרך ראשונה בניסיונות להשתיק את כל התאגיד והשידור הציבורי. אנחנו מוחים על כך״.
פרס הישג השנה לתגלית ע"ש ענבל פרלמוטר הוענק לנועם קליינשטיין, על פריצתה בשנה החולפת עם כשרון וחן, על כתיבה כנה ופתוחה שמתובלת במודעות עצמית ובמידה של הומור. את הפרס העניק מנכ"ל אקו"ם, אסף נחום. לאחר קבלת הפרס, ביצעה קליינשטיין את השיר "תן לי זמן".
פרס מיוחד מטעם הדירקטוריון הוענק למפיק, המעבד, הפסנתרן והיוצר משה לוי, שהפיק עשרות אלבומים ושיתף פעולה עם גדולי המוסיקה הישראלית, ביניהם - שלום חנוך עימו צועד לוי מזה 4 עשורים, דני סנדרסון, שם טוב לוי, דיוויד ברוזה, אהוד בנאי, אביב גפן, שלמה גרוניך, "תמוז", יהודית רביץ, אסתר שמיר, ריטה, מאיר אריאל, שמוליק קראוס, אריק איינשטיין, יצחק קלפטר ועוד רבים. במחווה מפתיעה, עלה לבמה שלום חנוך שביצע לכבודו של לוי את "מחכים למשיח", השיר שהפיק לוי ומציין בימים אלה 40 שנה ליציאתו לאור. את הפרס העניקו ללוי פטריק סבג ויהל דורון.
פרס אקו"ם און אייר ליצירה הלועזית המושמעת ביותר הוענק ל"Espresso" בביצוע Sabrina Carpenter. הפרס הוענק למו"לים המייצגים בארץ: דליה הוצאה לאור בע"מ, טלית מיוזיק פאבלישינג בעמ ויוניברסל מיוזיק ישראל. פרס הישג השנה למחברת ע"ש יוסי בנאי הוענק לצליל קליפי שביססה את עצמה כאחת הפזמונאיות הבולטות בדור החדש. לפני הענקת הפרס, ביצעה הזמרת נרקיס את השיר שיצרה קליפי עם נרקיס ומור ששון, "בלדה למחכות".
פרס הישג השנה למלחין ע"ש סשה ארגוב הוענק לאיתן דרמון, יוצר ומלחין בעל שפה מוזיקלית אישית שמצליח לנוע בכישרון רב בתוך מנעד רחב של סגנונות הנעות בין עוצמה רוקיסטית לרכות אינטימית.
פרס ע"ש אהוד מנור על מפעל חיים לפזמונאית הוענק ליוצרת והמחברת לאה שבת, מאבני היסוד של המוסיקה הישראלית ומהיוצרות החשובות, המשפיעות והמרגשות בארץ, ששיריה הפכו לנכסי צאן ברזל בתרבות המקומית. לפני הענקת הפרס עלה לבמה אמיר דדון לבצע את שירה של שבת, "חתיכת שמיים", ואת הפרס מיד לאחר מכן העניקה לה בתה, דנה.
פרס ע"ש נעמי שמר על מפעל חיים למלחין הוענק לשלומי שבת, מעמודי התווך של המוסיקה הישראלית, על תרומתו העצומה לתחום ועל השירים שיצר. לפני הענקת הפרס, עלתה לבמה יובל דיין המזוהה עם שבת עוד מהתכנית "אקס פקטור" וביצעה את שירו "תנו לגדול בשקט", ואת הפרס מיד לאחר מכן העניקו לו ילדיו, מנור ואביהו.
לאחר מכן עלו לאה ושלומי שבת ביחד לבמה לביצוע מחרוזת משותפת עם מבחר משיריהם. פרס אקו"ם און אייר ליצירה הישראלית המושמעת ביותר הוענק "גיבורי על" בביצוע התקווה 6. את המילים כתבו עמרי גלקימן ואסף פרי. את השיר הלחין גליקמן עם עמית שגיא שגם עיבד. השיר בוצע בסיום הטקס, מיד לאחר הקרנת סרטון מרגש בו דיברו האחים גלי וזיזי ברמן שחזרו משבי החמאס בעזה.
יו"ר דירקטוריון אקו"ם, יואב גינאי: "אקו״ם היא המנוע הגדול שמניע את היצירה המוסיקאלית הישראלית על כל גווניה כבר כמעט 90 שנה. פרס אקו״ם המוענק בכל שנה הוא אות תעודת הכבוד החשובה ביותר ליוצרות וליוצרים מכל הדורות. הפרסים מהווים עדות, הוקרה והצדעה לאלו שגם בימים קשים מאירים.ות ומחבקים את ישראל ביצירתם. אני מברך את מקבלות ומקבלי הפרס ומודה להם בשם אקו"ם על תרומתם.ן לפסקול הישראלי, לנכסים התרבותיים המשותפים לנו ולנפש של כולנו".
עוד ב-
מנכ"ל אקו"ם, אסף נחום: "אני גאה להיות חלק מארגון שמזה 90 שנה מקדם ושומר על זכויות היוצרים. טקס פרסי אקו"ם הוא הטקס היחידי בארץ שמעניק פרסים ומוקיר את היוצרים והיוצרות אשר כותבים את פס הקול של חיינו. אני מברך את כל הזוכות והזוכים ובעיקר מאחל להם המשך יצירה טובה ומגוונת, וימים של שקט ובטחון לכל עם ישראל".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



